Brown zeer kritisch op Red Bull: 'Zo lang niemand iets zegt, gaat Verstappen niet veranderen' Formule 1
Formule 1

Brown zeer kritisch op Red Bull: 'Zo lang niemand iets zegt, gaat Verstappen niet veranderen'

Brown zeer kritisch op Red Bull: 'Zo lang niemand iets zegt, gaat Verstappen niet veranderen'

Zak Brown besloot dit weekend nog maar eens duidelijk te maken dat de rijstijl van Max Verstappen hem niet bepaald bevalt. De Amerikaan is niet gediend van het gedrag van de afgelopen week en geeft aan ook geen interesse te hebben in een gesprek met Christian Horner. 'Max gaat niet veranderen', geeft de McLaren CEO-aan tijdens de persconferentie van de teambazen.

Brown lijkt zelfs te suggereren dat Verstappen Lando Norris met opzet van de baan duwde. 'Het duel in Oostenrijk had een vervelend einde door wat maar een kleine touché was', zegt hij. 'Zo lang niemand Max vertelt dat iets niet toegestaan is, zal hij het blijven doen', luidt zijn kritiek aan het adres van Red Bull Racing. Hij geeft aan teleurgesteld te zijn in het team van Red Bull, omdat ze Verstappen vertelden dat hij niks verkeerd heeft gedaan. Dat zou hem namelijk aanmoedigen zulke acties te blijven maken.

Verstappen gaat nooit veranderen

'Je moet een autobreedte ruimte houden en Max deed dat', geeft hij wel toe. 'Het is ook aan ons om de coureurs te vertellen waar de limiet is', vervolgt hij. Naar zijn mening heeft Red Bull hier dus gefaald door Verstappen niet te waarschuwen, maar hem als het ware aan te moedigen zo door te gaan. 'Zo lang niemand hem iets vertelt, gaat Max ook niet veranderen', benadrukt hij nog maar eens.

Over de relatie tussen Norris en Verstappen wil Brown niet al te veel kwijt. Hij weet echter wel dat het voor Norris allemaal goed is zo. 'Ik denk dat Lando vooral vooruit wil kijken', stelt hij. Er zou dan ook geen sprake meer zijn van vijandigheid, maar alles zou weer koek en ei zijn, zoals beide coureurs zelf ook al aangaven. 'Hij en Max hebben een goede relatie en ze praten veel', sluit Brown het onderwerp af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws