Marko niet te spreken over Hadjar: 'Weet niet wat er misging, maar het was niet goed' Formule 1
Formule 1

Marko niet te spreken over Hadjar: 'Weet niet wat er misging, maar het was niet goed'

Marko niet te spreken over Hadjar: 'Weet niet wat er misging, maar het was niet goed'

Tijdens de eerste vrije training wist regerend wereldkampioen Max Verstappen zich niet bij de top drie te voegen. De Nederlander bleef haken op een vierde plaats nadat hij een rondetijd van 1:27,729 had neergezet. Daarmee liep hij 0,309 seconden achter op Lando Norris die de snelste rondetijd had weten neer te zetten. Sergio Pérez maakte in de eerste vrije training plaats voor F2-coureur Isaac Hadjar. De Frans-Algerijnse coureur moest genoegen nemen met een negentiende plaats.

Na de eerste vrije training verscheen Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko bij de Oostenrijkse zender ORF om zijn oordeel te geven over hoe de eerste sessie op de vrijdag was verlopen. Ondanks dat het team van Red Bull niet dominant wist te zijn, is Marko niet ontevreden over de eerste resultaten. 'We doen het over het algemeen goed', liet hij weten.

Verschil zachte band onbekend

Verstappen rondde de eerste vrije training af op de mediumband. Het team van McLaren koos ervoor om de sessie af te maken op de zachte band en wist zich te verzekeren van de eerste en derde plaats. Ook Lance Stroll, die de tweede snelste rondetijd wist neer te zetten, reed op de zachte band. Voor Red Bull betekent dit dat er nog het een en ander is om naar te kijken. 'De longrun was erg sterk. In de kwalificatiemodus moeten we nog veel puntjes op de i zetten. We weten nog niet precies hoeveel verschil de zachte banden zullen maken', vertelt de Oostenrijker.

Zorgen maakt Marko zich niet. 'Als je ervan uitgaat dat die hun werk doen, zijn wij er ook bijna', zegt Marko. Hij denkt wel dat het veld 'erg krap' zal blijven. 'Maar ik ben er zeker van dat we nog een paar dingen zullen vinden en we nog verder kunnen verbeteren.' Het is nu wachten op de resultaten met de zachte band. 'We zullen moeten zien hoe de zachte band werkt. Het belangrijkste voor ons was de long run. Het is ons in ieder geval gelukt om iets verder bij Mercedes vandaan te komen.'

In de eerste vrije training reed Hadjar in de auto van Pérez. De sessie van de F2-coureur verliep niet van een leien dakje. Uiteindelijk wist hij niet verder te komen dan de negentiende plaats. Heel uitgesproken is Marko niet over de prestaties van de coureur. 'Hij heeft in ieder geval informatie verzameld. Ik weet niet precies wat er misging, maar het was niet goed. Hij heeft wel gewoon het programma afgemaakt. Hij heeft veel aerodynamische tests gedaan dus het ging niet zozeer om de rondetijd', sluit de teamadviseur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws