Andretti gaat all in en spendeert flink: 'Nemen risico, maar is het waard' Formule 1
Formule 1

Andretti gaat all in en spendeert flink: 'Nemen risico, maar is het waard'

Andretti gaat all in en spendeert flink: 'Nemen risico, maar is het waard'

Michael Andretti is positief over de toetreding van zijn team Andretti Global tot de Formule 1 vanaf het seizoen 2026. Na een meeting met FIA-preses Mohammed Ben Sulayem denkt de Amerikaan dat de president er positief tegenover staat, al begrijpt de voormalig coureur ook dat er meer voor nodig is dan dat.

In gesprek met Autosport laat de Amerikaan weten dat hij positief gestemd is na de meeting met de president van de FIA. 'Ik denk dat hij het steunt, maar er is een groot proces waar we doorheen moeten komen enzo. Hij zei dat hij achter het proces staat. Er is nog een lange weg te gaan', zo is Andretti wel realistisch.

Toch geeft het wel reden tot optimisme, dat het plan dat gepresenteerd is door Andretti Global op goedkeuring kon rekenen. 'Maar het is mooi, Mohammed vond het goed wat we presenteerden. Ik wil niet te veel zeggen, zij willen er niet te veel over praten. Maar positieve dingen', zo laat hij doorschemeren dat het er rooskleurig uitziet.

Risico nemen

Er worden dan ook kosten noch moeite gespaard om het project van de grond te krijgen. 'We geven geld uit om de bal aan het rollen te brengen, omdat we denken dat we het hopelijk gaan krijgen. We nemen een risico, maar we denken dat het het risico waard is. Omdat we de bal aan het rollen moeten krijgen. Dus nemen we mensen aan en dat soort dingen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws