Leclerc opent de aanval: 'Dat wordt een hele belangrijke upgrade' Formule 1
Formule 1

Leclerc opent de aanval: 'Dat wordt een hele belangrijke upgrade'

Leclerc opent de aanval: 'Dat wordt een hele belangrijke upgrade'

Charles Leclerc reist vol optimisme af naar het thuisland van Ferrari. Met een minimale achterstand op wereldkampioen Max Verstappen rekent hij erop dat de grote aankomende upgrade van Ferrari veel verschil gaat maken. De Monegask beseft echter wel dat ook McLaren niet genegeerd mag worden.

'Als we onszelf met Max vergelijken, was het een positief weekend', zegt de Monegask, die tweemaal achter Verstappen als tweede startte, en in de sprintrace 3,3 seconden achter de Nederlander eindigde. Op zondag kwam Leclerc 2,3 seconden tekort op de wereldkampioen. 'We kunnen Lando echter niet negeren. Op zaterdag waren ze niet zo heel goed, maar op zondag waren ze ijzersterk', laat Leclerc optekenen bij Motorsport-Magazin.

Leclerc gaf bij Viaplay toe dat hij ook met meer geluk niet had kunnen winnen. 'We hadden inderdaad pech met de Safety Car, want daarna hadden we de oudste banden van iedereen. Als ik in de situatie van Lando had gezeten, had ik misschien een plekje ten koste van Max kunnen winnen. Ik denk niet dat ik had kunnen winnen. McLaren was te sterk. Ik had wel dezelfde snelheid als Max. Ik had dus wel wat pech met de Safety Car, maar ik denk niet dat ik hem met versere banden had kunnen verslaan', deelt de 26-jarige, die eerder in de race al niet voorbij Oscar Piastri kwam.

Dankzij de derde plek nadert Leclerc de tweede plek van Sergio Pérez in het kampioenschap. Het onderlinge verschil is nog vijf punten. 'We hadden een solide weekend, en de derde plek was het maximaal haalbare. We hadden wel wat pech met de Safety Car, maar daar kan ik niks aan veranderen. We moeten ons richten op de dingen waar wij invloed op hebben, en hier hadden we niks beter kunnen doen', oordeelt de man van Ferrari.

Treedt Ferrari in de voetsporen van McLaren?

In Miami introduceerde McLaren een langverwacht pakket aan upgrades, en volgende race is het de beurt aan Ferrari. 'Daar kijk ik naar uit', bevestigt Leclerc als hem gevraagd wordt naar de grote upgrades die Ferrari in Italië introduceert. 'Het wordt ook een heel belangrijke upgrade. Deze upgrade zal bepalen hoe de rest van ons seizoen verloopt. Daar kijk ik naar uit, en ik hoop dat we een flinke stap vooruit kunnen zetten', zo stemmen de cijfers uit de simulator Leclerc duidelijk optimistisch.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws