Buitenlandse media verdeeld over cijfer Verstappen: 'Bij geel moeten alle alarmbellen afgaan' Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media verdeeld over cijfer Verstappen: 'Bij geel moeten alle alarmbellen afgaan'

Buitenlandse media verdeeld over cijfer Verstappen: 'Bij geel moeten alle alarmbellen afgaan'

Na ieder raceweekend staan de buitenlandse sportbladen op maandag vol met beoordelingen van de Formule 1-coureurs en ook deze maandag werden er volop cijfers uitgedeeld. Max Verstappen reed een sterke race, maar maakte ook een fout met de gele vlaggen in kwalificate. Hij moest uiteindelijk toch Lewis Hamilton voor zich dulden. Zijn cijfers zijn daarom gemengd. F1Maximaal zette de beste reacties op het optreden van Verstappen voor je op een rijtje.

Auto, Motor und Sport (Duitsland) - 7,0

Het Duitse Auto, Motor und Sport komt met een verrassend laag cijfer voor de Nederlander: slechts een 7. 'Verstappen maakte een fout die hem niet zou moeten gebeuren', schrijft AMuS, refererend naar het incident met de gele vlaggen in de kwalificatie. Het blad is er niet mild over: 'Als een gele vlag uithangt voor een duidelijk zichtbare, langzaam rijdende auto, moeten alle alarmbellen afgaan. Dat deden ze niet.' Van de FIA kreeg Verstappen 5 plekken gridstraf; AMuS haalt naar eigen zeggen twee punten van Verstappens cijfer af voor het incident. Buiten de kwalificatiefout heeft hij dus een 9 verdiend voor zijn inzet, volgens onze Duitse collega's.

La Gazzetta Dello Sport (Italië) - 10,0

De Italiaanse collega's bij La Gazzetta Dello Sport zijn aanzienlijk positiever. Ze geven Verstappen het allerhoogste cijfer, een score gedeeld met alleen Fernando Alonso. Bij de Gazzetta wordt het incident met de gele vlaggen de Nederlander niet aangerekend. Integendeel, de manier waarop hij zich van zijn gridstraf terugvocht, wordt juist geprezen. 'De Red Bull en de Mercedes komen weliswaar van een andere planeet, maar in drie ronden ontdeed hij de schade van de gridstraf.' Dat hij daarna nog verder vooruitkijkt, komt Verstappen op nog meer lof te staan: 'Hij blijft vechten en pakt terecht de snelste ronde.' Ondanks zijn gehalveerde voorsprong in het kampioenschap ziet de Gazzetta Verstappen dan ook nog steeds als de hoofdkandidaat voor de wereldtitel.

The Race (Groot-Brittannië) - 8,0

Ook bij The Race rekenen ze Verstappens kwalificatiefout aan, maar minder zwaar dan bij hun Duitse collega's. De Nederlander krijgt een 8. Ze noemen het incident 'ongelukkig', maar vinden wel dat hij het had kunnen voorkomen. 'Hij kreeg vijf plekken gridstraf voor een rondje dat hij niet eens af hoefde te maken om P2 veilig te stellen.' Zijn raceprestaties kunnen echter wel op lof rekenen. 'Verstappen werkte snel de auto's tussen hem en Hamilton weg.' Dat hij vervolgens Hamilton niet uit kon dagen, wordt de auto aangerekend, en niet de Nederlander zelf.

Verstappen niet langer favoriet voor wereldtitel 2021 na Qatar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws