Button kan Verstappen-dominantie waarderen: 'Daarom gaat het de geschiedenisboeken in' Formule 1
Formule 1

Button kan Verstappen-dominantie waarderen: 'Daarom gaat het de geschiedenisboeken in'

Button kan Verstappen-dominantie waarderen: 'Daarom gaat het de geschiedenisboeken in'

Jenson Button heeft zijn mening over het 2023-seizoen gedeeld. De voormalige Formule 1-coureur is het oneens met de mensen die zeggen dat het een saai jaar was omdat Max Verstappen negentien van de 21 races wist te winnen. De Brit weet dat het vorige seizoen de geschiedenisboeken in zal gaan vanwege de prestaties van de coureur van Red Bull Racing.

Vorig jaar stond er geen maat op Verstappen. Na vier races stond hij slechts zes punten voor op teamgenoot Sergio Pérez, maar na de Grand Prix van Azerbeidzjan veranderde alles. De coureur van Red Bull verloor immers nog maar één van de achttien resterende races. Met negentien zeges in één seizoen verbrak Verstappen ook meerdere records en is hij de top drie van coureurs met de meeste Grand Prix-overwinningen binnengedrongen.

Voor Verstappen en Red Bull was het dus een geweldig seizoen, maar er is ook kritiek op de dominantie van de Nederlander. Deze kritiek is vooral gericht op de Formule 1, aangezien de fans zeggen dat de sport saai is als één coureur op dergelijke wijze domineert. Button, die zelf in 2009 een paar races dominant was, ziet het anders. 'We kunnen zeggen dat het saai is omdat één persoon alle races wint, maar afgelopen seizoen zal de geschiedenisboeken ingaan', zegt de oud-coureur in de Fuelling Around-podcast.

'De kampioenschappen die met zo'n groot verschil worden gewonnen, gaan de geschiedenis in. De jaren van Michael Schumacher, de dominantie van McLaren toen Ayrton (Senna, red.) en Alain (Prost, red.) het wereldkampioenschap wonnen - niemand kon maar in de buurt komen. Daarom gaat het de geschiedenisboeken in', vervolgt Button. Red Bull evenaarde het McLaren van Ayrton Senna en Alain Prost. In 1988 verloor de Britse renstal immers maar één race. De concurrentie wist in 2023 Red Bull ook slechts één keer te verslaan.

Button genoot van het racen in 2023

De reglementen die in 2022 werden geïmplementeerd, moesten ervoor zorgen dat de dichter bij elkaar zouden zitten. Button is van mening dat dit ook is gelukt en dat het seizoen helemaal niet zo simpel was voor Verstappen. 'Als je naar de cijfers en de resultaten kijkt, ziet het er inderdaad niet geweldig uit. Maar ik denk dat we vorig jaar wel wat verdomd goede races hebben gehad. Niet alle races, maar we hebben echt goed racen gezien door het hele veld. Het was ook niet makkelijk voor Max', is de conclusie van de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws