Mercedes moet groots denken na overstap Hamilton: 'Verstappen zou de beste oplossing zijn' Formule 1
Formule 1

Mercedes moet groots denken na overstap Hamilton: 'Verstappen zou de beste oplossing zijn'

Mercedes moet groots denken na overstap Hamilton: 'Verstappen zou de beste oplossing zijn'

Christian Danner, voormalig Formule 1-coureur, denkt dat het team van Mercedes serieus moet overwegen om Max Verstappen naar Brackley te halen. Het contract van de Nederlander bij Red Bull Racing, dat pas aan het einde van 2028 afloopt, moet geen obstakel zijn voor Mercedes. De Duitse renstal moet immers streven om de beste coureur binnen te hengelen. Dat is in de ogen van Danner op dit moment Verstappen.

Door het aanstaande vertrek van Hamilton komt Mercedes voorlopig een coureur tekort voor 2025. Al meerdere namen zijn voorbijgekomen en teambaas Toto Wolff heeft aangegeven dat het team voor verrassende keuzes kan gaan. De naam die het meeste voorbijkomt, is de naam van Alexander Albon. De Thaise coureur heeft echter een contract tot en met het einde van 2025, maar een overstap wordt door Albon niet volledig uitgesloten.

Volgens Danner hoeft het ook helemaal niet uit te maken of een coureur ergens een contract heeft lopen of niet. Aangezien het salaris van de coureurs niet onder het budgetplafond valt, moet de Duitse renstal in zijn ogen ook groots denken. 'Het mag alleen gaan over of een coureur een versterking is of niet', zegt Danner tegen Sport Bild. 'Er mogen geen juridische of financiële obstakels zijn. Leeftijd doet er ook helemaal niet toe. Hetzelfde geldt voor contracten.'

'Elke coureur die op het niveau van de Zilverpijlen zit, moet een optie zijn. Daarom moet Mercedes ook aan Max Verstappen denken! Verstappen zou natuurlijk de beste oplossing zijn voor Mercedes', is de mening van de oud-coureur. Wolff gaf recentelijk ook aan dat de coureur van Red Bull ook zeker overwogen zal worden. Het is echter de vraag of Verstappen wel trek heeft in een overstap. Helmut Marko heeft de deur al dichtgesmeten en de relatie tussen Mercedes en Verstappen is de loop van de jaren verzuurd.

Vertrek Hamilton biedt Mercedes een kans

Er stond al een belangrijke periode voor de deur bij Mercedes, maar deze is met het vertrek van Hamilton nog belangrijker geworden. Het team wil weer meedoen in de strijd om titels en de renstal moet bewijzen dat het nog competitief kan zijn. 'Het vertrek van Hamilton zal Mercedes natuurlijk pijn doen - maar het kan ook een kans zijn. Het geluk van Wolff en zijn team is dat ze maandenlang kunnen overleggen over een opvolger. En met George Russell hebben ze al een coureur die het team op zijn schouders kan dragen', aldus Danner.

Heb je al een TV-aanbieder voor het Formule 1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws