Button twijfelt aan klinkende Red Bull-zege in Mexico: 'Worden dit jaar elke race verrast' Formule 1
Formule 1

Button twijfelt aan klinkende Red Bull-zege in Mexico: 'Worden dit jaar elke race verrast'

Button twijfelt aan klinkende Red Bull-zege in Mexico: 'Worden dit jaar elke race verrast'

Volgens Jenson Button is er onmogelijk te voorspellen wie de Grand Prix van Mexico gaat winnen. Red Bull Racing doet het er jaarlijks goed, maar een Mercedes-zege valt volgens de enkelvoudig wereldkampioen niet uit te sluiten. Oud IndyCar-coureur Danica Patrick geeft daarnaast aan dat ze een veerkrachtig Mercedes verwacht.

'Dit had een Mercedes-circuit moeten zijn, en Red Bull won er', zo steekt enkelvoudig wereldkampioen Button in Amerika van wal voor Sky Sports F1. Onmogelijk dus om op basis van de vorm van de voorgaande jaren te bepalen wie waar beter is. 'Nu wordt gesuggereerd dat Red Bull heel sterk zal zijn in Mexico, maar je moet niet vergeten dat die rechte lijnsnelheid van Mercedes nog steeds ijzersterk is.'

'Ik denk dat dit jaar bewezen heeft dat we elke race verrast worden. We weten dus niet echt wie er volgende wedstrijd competitief zijn. Daarom is dit ook z'n waanzinnig seizoen!', vervolgt de goedgemutste Brit. Voor wie een overtuigende Red Bull-zege verwacht, de vorm van Mercedes in onder meer Hongarije heeft aangetoond dat dit seizoen allesbehalve rechtdoorzee is voor de twee topteams.

Patrick ziet kalm Mercedes

Patrick, in Amerika als eerste actief als expert voor het Britse sportmedium, zag na afloop van de race een goede reactie van Toto Wolff en Lewis Hamilton op het verlies. 'Echte wereldkampioenen weten hoe ze terug moeten komen. Ik heb het gevoel dat het met de instelling van Mercedes goed zat. Wolff en Hamilton oogden kalm, en dat zal zich in de toekomst uitbetalen.'

'Ze draaien al jaren mee, hebben ongekende successen geboekt en deze enkele race gaat ze echt niet van de leg brengen', concludeert ze. Over twee weken krijgt Mercedes een herkansing in Mexico. Daar is het dus Red Bull dat de favorietenrol draagt, maar of ze deze in een wisselvallig F1-seizoen waar kunnen maken, moet nog maar blijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws