Coronel niet onder de indruk van Pérez: 'Ik had Gasly weer naast Verstappen neergezet' Formule 1
Formule 1

Coronel niet onder de indruk van Pérez: 'Ik had Gasly weer naast Verstappen neergezet'

Coronel niet onder de indruk van Pérez: 'Ik had Gasly weer naast Verstappen neergezet'

Tom Coronel is van mening dat Sergio Pérez geen goede dienst heeft bewezen als tweede rijder naast Max Verstappen. Zo heeft Valtteri Bottas in zijn ogen meer hulp geboden aan Lewis Hamilton dan Pérez aan Verstappen. De analist van Ziggo Sport zou Pierre Gasly weer een kans willen geven bij Red Bull Racing.

'Pérez springt er voor mij in negatieve zin uit. Hij is me zwaar, zwaar tegengevallen', begint Coronel in het FORMULE1 Magazine. 'Hij is een paar keer strategisch gebruikt en hij maakte het spicy in de slotrace, maar verder? Valtteri Bottas heeft vaker support gegeven aan Lewis Hamilton dan Pérez aan Verstappen.'

'Een auto is een auto'

Het verhaal dat Pérez aan de auto moest wennen, viel Coronel tegen. 'Ik ben ook autocoureur, ik heb nog nooit aan een auto moeten wennen. Een auto is een auto. Je kan het misschien even als excuus gebruiken, maar hoe zat het aan het eind van het jaar dan? Pérez kreeg toen nog standaard veertig tellen aan zijn broek.'

'Als ik Helmut Marko was geweest, zou ik het wel weten', vervolgt Coronel. 'Dan zou ik zeggen: 'Sorry Pérez, je hebt het niet goed gedaan' en had ik Pierre Gasly weer neergezet. Maar het lijkt dat ze dat risico niet willen nemen, want de vorige keer werd hij opgevreten door Max', besluit Coronel.

Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste Formule 1-nieuws? Abonneer je dan op het Nederlandse magazine van Formule 1!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws