Montoya vergelijkt actie Pérez met verleden: 'Dan werd hij kapotgemaakt' Formule 1
Formule 1

Montoya vergelijkt actie Pérez met verleden: 'Dan werd hij kapotgemaakt'

Montoya vergelijkt actie Pérez met verleden: 'Dan werd hij kapotgemaakt'

Sergio Pérez hielp Max Verstappen flink tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi door het gevecht aan te gaan met Lewis Hamilton, die met versere banden reed dan de Mexicaan. Juan Pablo Montoya ziet daarin een groot verschil met het verleden, waar zo'n tweede rijder daarop juist werd afgerekend. Toen keken veel mensen op als die zich ermee ging bemoeien om zijn teamgenoot te kunnen helpen.

'Het is grappig dat mensen het prachtig vinden dat Checo Verstappen zo goed hielp', begint Montoya in gesprek met Motorsport.com. 'Als de tweede coureur dit twintig jaar geleden deed, werd hij kapotgemaakt. Als Rubens Barrichello Michael Schumacher hielp, dan zei iedereen: 'Waarom help je hem? Je gaf een zege of positie weg'. In die tijd werd er een enorm drama van gemaakt. Tegenwoordig wordt gezegd: 'Wat goed dat hij in de weg reed'. Dat is een ander perspectief.'

'Waar bemoei jij je mee'

Daarmee is het huidige tijdperk dus een stuk anders dan in het verleden het geval was in de Formule 1. 'Het is erg gek. Checo hielp Verstappen. Stel dat je een Hamilton-fan bent of gewoon een neutrale kijker, dan denk je vooral: 'Waar bemoei jij je mee. Er moet geracet worden, maar niet op een manier waarmee je in de weg rijdt'. Hamilton wist ook dat een eventuele crash werd afgedaan als race-incident. Daar hielden ze rekening mee', sluit Montoya af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws