De intrede van Viaplay in 2022: wat kunnen we verwachten van de nieuwe rechtenhouder? Formule 1
Formule 1

De intrede van Viaplay in 2022: wat kunnen we verwachten van de nieuwe rechtenhouder?

De intrede van Viaplay in 2022: wat kunnen we verwachten van de nieuwe rechtenhouder?

De F1-uitzendrechten in Nederland zijn voor de komende seizoenen door de Nordic Entertainment Group bemachtigd. Dit betekent dat vertrouwde aanbieder Ziggo Sport de uitzendingen niet meer zelf zal verzorgen, waardoor de Nederlandse F1-kijker een aantal veranderingen te wachten staat. Zo zal de opzet in een aantal opzichten flink veranderen en zullen nieuwe namen hier een belangrijke rol in spelen. F1Maximaal zet de veranderingen voor je op een rij.

Allereerst zullen een aantal bekende gezichten niet meer terugkeren bij de televisie-uitzendingen van Viaplay. Presentator Rob Kamphues wordt vervanger door Amber Brantsen, die de overstap maakt vanuit de NOS. Daarnaast wordt commentator Olav Mol vervangen door Nelson Valkenburg, met versterking van co-commentator Melroy Heemskerk. Het nieuwe commentators-duo werkt al langer samen en verzorgde onder meer commentaar voor de 24 uur van Le Mans en mag zich nu opmaken voor het grote werk.

Ook pitreporter Jack Plooij krijgt een opvolger. Autocoureur Stéphane Kox zal vanaf volgend jaar het nieuws vanuit de pitstraat verzorgen. In de studio zullen een aantal bekende gezichten de analyse verzorgen, onder leiding van Brantsen. Zo maken Giedo van der Garde en Tom Coronel de overstap vanuit Ziggo naar Viaplay. Zij zullen worden vergezeld door Christijan Albers en Jos Verstappen en in wisselende samenstelling bij gastvrouw Brantsen aanschuiven voor analyses rondom de F1-evenementen.

Internationaal tintje bij F1-uitzendingen

Naast de nieuwe namen verandert ook de opzet en visie voor de uitzendingen. 'We willen de kijker het gehele plaatje van de Formule 1 meegeven', zo legde Marco Zwaneveld, Head of Sports van Viaplay Nederland, uit. Door internationale experts te betrekken in de uitzendingen wil Viaplay een completer en gevarieerder beeld van de Formule 1 bieden. Bekende namen zoals Mika Häkkinen, David Coulthard en Tom Kristensen zullen die rol vervullen en daarmee regelmatig in de uitzendingen verschijnen.

'Dankzij de samenwerking tussen teams uit verschillende landen hebben we meer mogelijkheden. We willen het verhaal niet eenzijdig vertellen, maar juist vanuit verschillende hoeken bekijken', aldus Zwaneveld. Om echter het Nederlandse publiek te voorzien van content rondom Max Verstappen, heeft de Scandinavische zender de coureur als ambassadeur gestrikt. 'Ik ben ervan overtuigd dat de ervaring van voormalig topcoureurs van toegevoegde waarde zal zijn en ik kijk uit naar de unieke content die we samen gaan maken', zo liet Verstappen weten.

Wat kunnen de fans van Viaplay verwachten?

De eerste Formule 1-uitzending op Viaplay zal op vrijdag 10 maart plaatsvinden. Deze datum markeert de start van de wintertests in Bahrein, waar Viaplay uitgebreid verslag van zal doen. Gedurende Grand Prix's kunnen de Nederlandse F1-fans ongeveer twaalf uur liveverslag verwachten. 'We willen de strijd, strategie en techniek tot het geld, fysieke prestaties en natuurlijk alles over Max Verstappen zo breed mogelijk vastleggen', aldus Zwaneveld. Unieke Verstappen-content, nieuwe gezichten, bredere analyses en een meer internationale kijk staan de Nederlandse F1-fan te wachten komend seizoen.

Voor dit alles heeft Viaplay verschillende opties bedacht om een abonnement af te sluiten. Allereerst kan men bij de streamingdienst zelf het eerste jaar voor €99 een abonnement afsluiten. Dit komt neer op €8,25 per maand. Na het eerste jaar zullen de maandelijkse kosten oplopen tot €13,99. Daarnaast kan de F1-kijker er ook voor kiezen om via KPN of Ziggo een pakket met Viaplay aan te schaffen. Hierbij wordt door beide aanbieders korting verleend voor de eerste paar maanden, waarna de standaardprijs van €13,99 gevraagd zal worden.

Also read

Overzicht van Viaplay-team

Presentatie vanuit studio Amber Brantsen
Commentaar Nelson Valkenburg
Co-commentaar Melroy Heemskerk
Verslaggever paddock Stéphane Kox 
Analist studio Tom Coronel
Analist studio Giedo van der Garde
Analist studio Christijan Albers
Analist Jos Verstappen
Internationale expert David Coulthard
Internationale expert Mika Hakkinen
Internationale expert Tom Kristensen

Neem nu een abonnement bij Viaplay en ontvang korting voor het eerste jaar!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws