Nordic Entertainment Group

De Nordic Entertainment Group (NENT) is vanaf 2022 de nieuwe eigenaar van de Formule 1-rechten in Nederland. Het is een Scandinavisch mediabedrijf dat de uitzendrechten van de Formule 1 heeft overgenomen van Ziggo Sport. Via het merk Viaplay wil NENT de F1. aan Nederland tonen.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Geschiedenis van Nordic Entertainment Group

Nordic Entertainment Group bestaat sinds 2018 in haar huidige vorm en is een mediapartij pur sang, vergelijkbaar met Talpa in Nederland. Het heeft een aantal televisiezenders in Denemarken, Zweden en Noorwegen en is dus ook de eigenaar van streamingdienst Viaplay. Via die dienst kunnen mensen live sport, films en series kijken. De bedoeling is dat dat vanaf 2022 ook in Nederland kan. NENT is ook actief in Finland, Estland, Letland en Litouwen.

NENT zendt uit via Viaplay Nederland

Hoewel nog niet honderd procent bevestigd, moet Viaplay Nederland begin 2022 haar intrede doen in Nederland. In welke vorm is nog niet bekend. Het kan dat het een streamingdienst wordt, maar een apart televisiekanaal is niet volledig uitgesloten. NENT wil via Viaplay een totaalpakket aanbieden waar niet alleen de Formule 1 op te zien is, maar bijvoorbeeld ook de Duitse Bundesliga (voetbal) en de NBA (basketbal). Hoeveel de Nordic Entertainment Group wil vragen voor Viaplay is nog niet bekend.

Nordic Entertainment Group Nieuws