De la Rosa begrijpt gepraat over vertrek Stroll niet: 'Heeft alle reden om door te gaan' Formule 1
Formule 1

De la Rosa begrijpt gepraat over vertrek Stroll niet: 'Heeft alle reden om door te gaan'

De la Rosa begrijpt gepraat over vertrek Stroll niet: 'Heeft alle reden om door te gaan'

Pedro de la Rosa kan zich niet vinden in de kritiek die verschillende kenners de afgelopen dagen hebben geuit aan het adres van Lance Stroll. De ambassadeur van Aston Martin stelt dat Stroll dit jaar al een aantal goede races heeft gereden en op bepaalde momenten zelfs sneller was dan zijn hoger aangeschreven teamgenoot Fernando Alonso en hij ziet dan ook geen enkele reden waarom de Canadees moet vertrekken of zelf de handdoek in de ring zou willen gooien.

In de afgelopen week na de Grand Prix van Japan, waarin Stroll zwaar teleurstelde, laaide de discussie over de positie van de Canadees weer op. Waar Alonso met de Mercedes-coureurs en McLaren-rijder Oscar Piastri streed om P6, daar wist Stroll niet eens in de punten te eindigen. Daarnaast was het verschil in de race ongeveer een minuut ten opzichte van Alonso, die afgelopen week zijn contract met Aston Martin verlengde.

Onder meer voormalig F1-coureur Christian Danner en BBC-commentator Harry Benjamin riepen op tot een vertrek van Stroll. Ook oud-wereldkampioen Damon Hill zou wel een andere coureur naast Alonso willen zien rijden en in de F1 Nation-podcast wijst de Brit de perfecte vervanger aan voor de tegenvallende Canadees: Carlos Sainz. De kans dat Stroll wordt ontslagen bij Aston Martin is echter bijzonder klein, aangezien zijn vader de eigenaar is van het team. Hill realiseert zich dan ook dat de beslissing dan van de 25-jarige coureur zelf zal moeten komen. 'Hij (Sainz, red.) zou misschien zou Lance (Stroll, red.) kunnen vervangen als hij besluit om te gaan tennissen bijvoorbeeld.'

De la Rosa reageert

De la Rosa reageerde vervolgens direct op de uitspraak van Hill. 'Waarom zou Lance niet doorgaan?', vroeg de Spanjaard zonder het antwoord van zijn Britse collega af te wachten. 'Ik bedoel, hij heeft alle reden om door te gaan in het team met alle projecten die nu lopen en dat is ook de reden waarom Fernando (Alonso, red.) heeft besloten om te blijven', aldus De la Rosa, die het niet eens is met de gedachte dat Stroll niet presteert.

'Hij heeft twee ongelooflijke races gereden in Saoedi-Arabië en Australië, waar hij in sommige delen van de race sneller was dan Fernando', stelt de oud-teamgenoot van Jos Verstappen. 'Dus kom op! Waarom zou hij niet verder willen? Als je ziet wat er achter de schermen in de fabriek gebeurt met de nieuwe windtunnel, met mensen die bij het team komen, dan creëren we hier een ongelooflijk team voor de toekomst', zegt De la Rosa, die geen enkele reden ziet om de rijdersbezetting te veranderen. 'Ik denk ook dat coureurswissels slecht zijn in de Formule 1 als je een sterke line-up hebt. En ik denk dat het beste keuze is om onze coureurs te behouden, want dit is het sterkste team dat we kunnen hebben', aldus De la Rosa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws