De Vries vervangt Hamilton in VT1 GP Frankrijk, Wolff wil dat Mercedes meer stappen zet Formule 1
Formule 1

De Vries vervangt Hamilton in VT1 GP Frankrijk, Wolff wil dat Mercedes meer stappen zet

De Vries vervangt Hamilton in VT1 GP Frankrijk, Wolff wil dat Mercedes meer stappen zet

Toto Wolff meldt dat Nyck de Vries Lewis Hamilton gaat vervangen tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk. De reserverijder van het team van Mercedes zal hierdoor zijn tweede training in de Formule 1 verrijden. In Barcelona deed hij dat voor het team van Williams toen hij Alexander Albon verving. Het is de eerste keer dat De Vries de kans krijgt bij de achtvoudig constructeurskampioen.

De Vries krijgt voor de tweede keer dit seizoen de kans in een Formule 1-bolide. Ditmaal neemt hij geen plaats in de auto van Williams, maar zal hij rijden voor het team van Mercedes. Wolff kijkt uit naar wat de Nederlander kan doen in de W13. 'Nyck gaat Lewis vervangen tijdens de eerste vrije training dit weekend, als onderdeel van de toegewezen trainingen voor jonge coureurs', vertelt de Mercedes-teambaas op de website van het team. 'We kijken ernaar uit om te zien wat hij in zich heeft.'

Wolff hoopt op volgende stap in Frankrijk

Mercedes gaat ook naar de Grand Prix van Frankrijk meer upgrades brengen. De Duitse renstal heeft in Groot-Brittannië een flinke stap gezet, en Wolff hoopt dat het team het gat naar Red Bull Racing en Ferrari verder kan dichten. 'Paul Ricard is weer een hele andere baan, en het biedt ons een nieuwe uitdaging. We begrijpen de W13 steeds beter, en het is mooi om dat ook te zien in onze ontwikkeling en de resultaten. We waren snel in Oostenrijk, maar nog niet snel genoeg om mee te doen met de topteams. We moeten die laatste tienden zien te vinden.'

De afgelopen drie races heeft Hamilton driemaal op het podium gestaan. Daarvoor pakte de Duitse renstal ook een aantal podiums met George Russell. Mercedes hoopt het momentum vast te kunnen houden tijdens de Grand Prix van Frankrijk. 'In de eerste zeven races scoorden we drie podiums, en nu hebben we er vier op rij weten te scoren. Ik ben blij met het momentum dat we nu te pakken hebben, en dat laat de gigantische inspanning van het team zien', aldus Wolff.

Registreer hier om mee te discussiëren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws