Di Resta: 'Of Perez ooit op het niveau van Verstappen zal zitten blijft de vraag' Formule 1
Formule 1

Di Resta: 'Of Perez ooit op het niveau van Verstappen zal zitten blijft de vraag'

Di Resta: 'Of Perez ooit op het niveau van Verstappen zal zitten blijft de vraag'

Karun Chandhok en Paul di Resta zijn zeer te spreken over hoe Sergio Perez het doet voor Red Bull Racing. Na zijn overstap naar de Oostenrijkse renstal moest hij wennen aan het materiaal, maar met een prima derde plek in Frankrijk lijkt hij zich nu te kunnen meten met minstens één van de twee Mercedes-coureurs. Zijn bandenmanagement en intelligent rijgedrag stonden volgens de Sky Sports F1-analisten toe dat hij de derde plek van Valtteri Bottas kon stelen.

Perez laat in 2021 zien dat hij kan doen wat Alexander Albon en Pierre Gasly niet konden. Althans, die stelling legt Simon Lazenby de twee analisten voor. Chandhok vindt dat die vergelijking niet zo makkelijk gemaakt kan worden: 'Je moet wel meenemen dat de Red Bull dit jaar beter is. Een halve seconde achterstand betekende in de voorgaande jaren dat je vanaf de zevende of de achtste plaats begon. Dat is dit jaar niet het geval.'

'Zijn races zijn echter geweldig', zo vervolgt hij zijn pleidooi over de Red Bull-coureur. 'Waar je na Frankrijk naar wil kijken is die eerste stint', voegt hij daaraan toe. In de openingsfase van de wedstrijd liet hij een gat van acht tot negen seconden vallen naar de top drie van het veld. Toen hij eenmaal in de race zat, vond hij zijn pace terug. 'Je moet je afvragen waarom het hem een tijdje kostte om pace te vinden', vindt de Brit. Er lag relatief weinig grip op het circuit, wellicht dat dat in het relatief nieuwe materiaal nog steeds voor problemen zorgde.

'Wanneer zijn contract verlengd wordt, zal je zien dat hij alleen nog maar beter wordt'

Dat Perez het podium überhaupt heeft weten te bereiken is volgens Di Resta al best een prestatie: 'Door de lagere downforce was de Red Bull in Frankrijk de moeilijkere bolide om te besturen. Max Verstappen wist nét die extra performance uit de auto te halen die Perez niet wist te vinden.' Hij had duidelijk meer moeite met de RB16B dan zijn teamgenoot, waardoor hij in de openingsfase dus wat terugviel. Desalniettemin is het eindresultaat van de tweevoudig Grand Prix-winnaar goed.

'Hij doet exact waar Red Bull hem voor gehaald heeft', vindt de Brit. Dit is terug te zien in het feit dat ze Mercedes verslagen hebben in het constructeurskampioenschap en het gat hebben vergroot. 'Wanneer zijn contract verlengd wordt, zal je zien dat hij alleen nog maar beter wordt', stelt de oud Formule 1-coureur dan ook. Dat er een contractverlenging komt, lijkt Di Resta geen vraag meer.

Het niveau van Verstappen haalt Perez niet, maar dat hoeft niet per se aan Perez te liggen. Di Resta: 'Of hij ooit op het niveau van Verstappen zal zitten, blijft de vraag. Ik denk dat vrijwel niemand, op Hamilton na, op dat niveau zal zitten.' Of de zevenvoudig wereldkampioen en de Nederlander op hetzelfde niveau zitten, zullen we helaas nooit te weten komen. De kans dat de heren ooit nog in hetzelfde materiaal racen, is klein.

Bottas doet fout wat Perez goed doet

Perez wist in de slotfase van de Grand Prix van Frankrijk Bottas nog te passeren. Dit komt omdat Perez in de beginfase van de wedstrijd rustig aan deed, daar waar Bottas op Verstappen bleef jagen. 'Valtteri's grootste fout was dat hij zo dicht achter zijn voorliggers bleef hangen. Daar heeft hij zijn banden opgerookt', concludeert Di Resta. Deels wegens zijn eigen enthousiasme lukte het hem dus niet om op het podium te eindigen in Le Castellet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws