Verstappen nam het op tegen twee Mercedessen: 'Elke fout kostte mij de leiding' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen nam het op tegen twee Mercedessen: 'Elke fout kostte mij de leiding'

Verstappen nam het op tegen twee Mercedessen: 'Elke fout kostte mij de leiding'

Max Verstappen heeft aangegeven dat hij zich rot voelde na in de eerste bocht een fout te maken. Zijn start van de Grand Prix van Frankrijk was uitstekend, maar zijn Red Bull Racing-bolide wist hij niet binnen de grenzen van het circuit te houden in de eerste bocht. Na de leiding uit handen te geven vocht hij zich knap terug naar de eerste plaats middels een ware teamprestatie. Zo omschrijven ook Sergio Perez en Christian Horner het sterke resultaat van Red Bull op Circuit Paul Ricard.

'Dat we deze wedstrijd gewonnen hebben is een geweldig voorbeeld van een teamprestatie. Dat we op een circuit als Paul Ricard een dubbel podium veilig hebben weten te stellen, toont hoe hard iedereen in Milton Keynes in de fabriek en bij Honda werkt', zo opent Verstappen dankbaar in een persbericht van Red Bull. Hij geeft vervolgens aan dat hij dolgraag vanaf de start weg was gereden bij de rest van het veld: 'Maar vaak werkt het gewoon niet zo in de Formule 1.'

Dat Red Bull de Grand Prix van Frankrijk uiteindelijk alsnog wist te winnen met een uitgekiemde strategie, kan Verstappen zeer waarderen. Het was volgens hem dan ook zeker geen makkelijke wedstrijd: 'Na in bocht 1 de achterkant van de auto te verliezen moest ik mijn positie aan Lewis Hamilton afstaan. Na die fout was ik natuurlijk wel een beetje van streek, maar ik wist dat er een lange race voor ons lag en dat ik mij moest focussen.'

Verstappen met geduld

In de eerste stint zag de Nederlander dat hij duidelijk de wedstrijdsnelheid niet had om titelconcurrent Hamilton uit te dagen. Als reactie op de undercut-poging van Valtteri Bottas dook ook Verstappen naar binnen. Toen ook Hamilton zijn pitstop gemaakt had, bleek het Verstappen die deze fase als bovenliggende partij uit kwam. 'Ik verwachtte dat totaal niet. Mercedes zette vervolgens alles op alles om langs mij te komen, maar ik wist ze nét voor te blijven, terwijl ik doorhad dat elke fout mij de leiding zou kosten.'

Uiteindelijk bleek de tweestopper de juiste keuze. Dit was dan ook de strategie die Red Bull verkoos boven de eenstopper die Mercedes met Bottas en Hamilton hanteerde. 'De wegligging van de auto werd beter, waardoor de tweestopper uiteindelijk de juiste keuze bleek', bevestigt Verstappen. 'De wind nam namelijk af en het circuit was in de slotfase beter ingerubberd. Geweldig om samen met Checo op het podium te staan', zo sluit hij af. Het vizier gaat na het feest vanavond weer op de volgende race in Oostenrijk.

Perez trots op Red Bull

Ook bij Perez heerst er tevredenheid. De juiste pitstop-calls leverden hem de derde plek op, waardoor hij ook op het podium belandde. 'Dat is wel een applausje waard voor iedereen op het circuit en in de fabriek', stelt de Mexicaan dankbaar. Persoonlijk vond hij dat het weekend wel beter kon, als coureur wil je namelijk altijd winnen. Hij belooft door te werken totdat die betere resultaten er komen in het geboden materiaal.

Voor Perez is het de tweede keer op het podium in twee wedstrijd. In Baku won de Red Bull-coureur immers de race. 'Twee podia achter elkaar, dat voelt goed. Ik wil in onze thuisrace in Oostenrijk Hamilton verslaan', meldt hij ambitieus. Dat men volgend weekend al in Oostenrijk gaat racen, ziet hij als een positieve ontwikkeling. 'Daardoor zal ik de bolide beter begrijpen', weet hij. Zijn tweede race op de Red Bull Ring verwacht hij dan ook een toename in zijn niveau te zien.

Trotse teambaas Horner

Red Bull-teambaas Horner kijkt vol trots terug op de prestatie die zijn team geleverd heeft in Frankrijk. Dat er twee coureurs op het podium staan is volgens hem een zeer goede zaak. 'Verstappen kende een uitstekende start, maar verloor de leiding na een klein uitstapje', analyseert hij. 'Wij wisten die openingsfase echter te overleven en na de pitstop zat hij er weer voor.' Horner geeft toe dat het een risico was om de leider van de wedstrijd binnen te roepen maar geeft tevens aan dat Red Bull risico's niet schuwt.

'Met Perez' derde plek erbij is dit in zijn totaliteit een geweldige teamprestatie. Dit kampioenschap is echter nog lang en we kunnen ons niet rijk rekenen. Dit momentum nemen wij mee naar Oostenrijk, naar de eerste wedstrijd van onze twee thuisraces die we in 2021 verrijden', concludeert hij. Men kijkt al uit naar de Red Bull Ring, waar tweemaal op thuisgrond van de Oostenrijkse renstal geracet wordt. Het is tevens het circuit waarop Verstappen al twee overwinningen heeft weten te boeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws