'Aston Martin-teameigenaar Stroll sr. wil Vettel inruilen voor Alonso' Formule 1
Formule 1

'Aston Martin-teameigenaar Stroll sr. wil Vettel inruilen voor Alonso'

'Aston Martin-teameigenaar Stroll sr. wil Vettel inruilen voor Alonso'

Volgens speculaties bij F1 Insider is Aston Martin-teameigenaar Lawrence Stroll geïnteresseerd in Fernando Alonso. Hiermee zou mogelijk het stoeltje van Sebastian Vettel op de tocht komen te staan omdat Lance Stroll via zijn vader verzekerd is van een plek bij het team. Bovendien is de Aston Martin-CEO opgestapt na onenigheid met Stroll.

Na zijn achtste plaats in Imola kan Vettel met optimisme naar de Grand Prix van Miami vliegen. 'Het is geweldig om nog een stratencircuit op de kalender te zien en het circuit van Miami ziet er echt interessant uit', aldus de Aston Martin-ster, die zich verheugt op de volgende race dit weekend. Tot zover de korte termijn vooruitzichten van de Duitse coureur. Op middellange termijn is zijn situatie echter nauwelijks veranderd.

Aston Martin-CEO opgestapt na conflict met Stroll 

Vettels contract loopt aan het eind van het jaar af en zijn Aston Martin is alles behalve een winnende auto. In Imola profiteerden Vettel en zijn team eerder van de onvoorspelbare weersomstandigheden en een natte baan dan van een snelle auto. Daar komt nog bij dat er onrust is bij Vettels werkgever. De autofabrikant Aston Martin, die zijn naam geeft aan het Formule 1-team, zal het in de toekomst zonder zijn CEO moeten stellen. Tobias Moers heeft de Britse sportwagenfabrikant verlaten. Blijkbaar na onenigheid met het bestuur en teameigenaar Stroll. De post van baas zal worden overgenomen door ex-Ferrari baas Amedeo Felisa.

Vettel inruilen voor Alonso

De geruchten stapelen zich ook op over de baan van Vettel. Alonso zou de coureur uit Heppenheim kunnen vervangen voor 2023. Er werd al gesproken over de Spanjaard als vervanger van Vettel en de favoriete coureur van Stroll in 2021. De tweevoudig wereldkampioen wordt nog steeds beschouwd als een van de beste coureurs in de Formule 1, ondanks het feit dat hij binnenkort 41 jaar oud wordt.

En hijzelf is, wellicht in tegenstelling tot Vettel, vastbesloten om te blijven rijden. 'Ik zal nog een paar jaar rijden', zei Alonso pas, wat de speculaties aanwakkerde. 'Nog twee of drie jaar. Als dat met Alpine is, dan is dat prima. Als het bij een ander team is dan ben ik ook tevreden. Dat ben ik nog aan het uitzoeken, ik zal waarschijnlijk in de zomer met de besprekingen beginnen.'

Alpine heeft plannen met Piastri

Het feit dat Alonso niet langer verzekerd is van een vaste plaats bij Alpine is ook te wijten aan Oscar Piastri. De regerend Formule 2-kampioen is testrijder bij Alpine en wordt beschouwd als een ruwe diamant. De Australiër wordt begeleid door ex-Red Bull ster Mark Webber, die niet wil dat hij nog een jaar op de bank zit. Daarom weet Alpine-teambaas Otmar Szafnauer: 'Er is nog geen druk om voor hem (Piastri red.) een zitje te vinden. Maar in juli zal de druk er zeker zijn.'

De teambaas bij Alpine is lovend over zijn junior: 'Oscar is een geweldige jongeman. Hij is goed voorbereid en zeer, zeer ambitieus.' Eén ding is zeker: Als Alonso overstapt naar Aston Martin, zou zijn Alpine vrij zijn voor Piastri. Voor Vettel zou er dan echter geen stoeltje meer over zijn. Het valt nog te bezien of hij de beslissing over het einde van zijn carrière aan anderen zal overlaten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws