Wolff: 'Lewis had met Max kunnen strijden om de zege in Hongarije' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Lewis had met Max kunnen strijden om de zege in Hongarije'

Wolff: 'Lewis had met Max kunnen strijden om de zege in Hongarije'

Mercedes-teambaas Toto Wolff kijkt tevreden terug op de Grand Prix van Hongarije. Nadat George Russell op zaterdag pole position pakte tijdens de kwalificatie, pakten hij en teamgenoot Lewis Hamilton een podiumplek op zondag. Sterker nog: Wolff denkt dat Hamilton met Max Verstappen had kunnen strijden om de zege, als Mercedes 'de DRS op zaterdag niet had verprutst'.

Toch houdt Wolff een slag om de arm, zegt hij tegen Motorsport.com. De concurrentie had immers problemen om hun auto op de juiste manier af te stellen: 'De andere teams, met name Ferrari, klaagden dat de banden niet zo waren als ze hadden moeten zijn. Dus naar mijn mening missen we nog steeds iets ten opzichte van de teams vooraan. Je zag in de race dat Leclerc op de juiste band nog steeds dominant is, maar we zitten nu in ieder geval in dezelfde race.'

Wolff denkt Mercedes extra goed voor de dag kwam op de Hungaroring door de weersomstandigheden. De lagere temperaturen en veranderende baanomstandigheden zorgden voor een 'perfecte storm' voor Mercedes. Na een warme vrijdag, kwam op zaterdag de regen met bakken uit de lucht en was het op zondag ook een stuk koeler. Dat was goed te zien aan de prestaties van de Zilverpijlen, want waar vrijdag nog een drama was, ging de rest van het weekend aanzienlijk beter.

'Hamilton hád voor zege kunnen rijden'

Hoewel Russell pole pakte in Hongarije, was het Hamilton die op de tweede plek eindigde, voor teamgenoot Russell en achter racewinnaar Verstappen. In het ideale scenario voor Mercedes had de zevenvoudig wereldkampioen zelfs om de zege mee kunnen strijden, denkt Wolff. 'Ik denk dat Lewis met Max om de zege had gestreden als wij het zaterdag niet verprutst hadden met de DRS. Maar 'als' telt niet in deze sport, want het was niet zo. Ik vind het alleen jammer dat we niet in die positie zaten.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws