Doornbos verrast door Mercedes-call: 'Met een beetje risico kun je gewoon derde worden' Formule 1
Formule 1

Doornbos verrast door Mercedes-call: 'Met een beetje risico kun je gewoon derde worden'

Doornbos verrast door Mercedes-call: 'Met een beetje risico kun je gewoon derde worden'

Lewis Hamilton leek lange tijd onderweg naar een mooi resultaat tijdens de Grand Prix van Turkije. In de slotfase besloot Mercedes echter zijn topcoureur naar binnen te halen voor een bandenwissel, waardoor een podiumplek uit zicht raakte. Volgens Giedo van der Garde en Robert Doornbos kwam deze call een stuk te laat. Ook Charles Leclerc werd de dupe van een late bandenwissel.

Leclerc kwam met elf ronden voor de boeg nog binnen voor een pitstop, nadat hij eerder zei dat hij het einde van de race wilde halen met zijn versleten rubber. Eerst leken de mannen met nieuwere banden nauwelijks sneller, maar na een aantal ronden werd duidelijk dat nieuw rubber toch beter was. Voor Hamilton, die nog eens drie ronden na de Monegask binnenkwam, pakte dit slecht uit. 'Het is in beide gevallen gewoon een domme call geweest', aldus van der Garde in de nabeschouwing van Ziggo Sport.

'Leclerc begon echt te glijden en het was duidelijk dat zijn banden er wel doorheen zaten, dus dat vond ik nog wel enigszins begrijpelijk. Hamilton reed echter gewoon nog goede tijden, waarom zou je hem dan binnenhalen?', zo vraagt de oud F1-coureur zich af. Collega Doornbos sluit zich hierbij aan. 'Ze hebben alles doorgerekend en dus wisten ze dat ze op de vijfde plek terecht zouden komen. Met een beetje risico kun je derde worden. Waarom hebben ze daar niet voor gekozen?'

'Ieder punt telt in dit kampioenschap'

Esteban Ocon reed bijvoorbeeld ook de hele race uit op zijn setje intermediates. 'Ieder punt in dit kampioenschap is zo kostbaar, dus ik begrijp niet waarom ze hem binnen hebben gehaald.' In de interviews na de race gaf de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, ook al aan dat het team er te laat bij was. 'In plaats van een punt staat Hamilton nu op zes punten achterstand in het kampioenschap, dat is gewoon zonde', aldus van der Garde. Er had dus meer in gezeten voor de zevenvoudig wereldkampioen, die verder een prima race reed. 'Hij reed met veel risico, dat viel wel op', zo besluit Doornbos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws