Tsunoda euforisch na eerste punten van het seizoen: 'Nu kan ik Japanse fans hoop geven' Formule 1
Formule 1

Tsunoda euforisch na eerste punten van het seizoen: 'Nu kan ik Japanse fans hoop geven'

Tsunoda euforisch na eerste punten van het seizoen: 'Nu kan ik Japanse fans hoop geven'

'Eindelijk'. De reactie van Yuki Tsunoda na een sterke race in Melbourne was veelzeggend. P8 - uiteindelijk zelfs P7 door de tijdstraf van Fernando Alonso - deed deugd voor de Japanner, die zo de eerste punten van het seizoen scoort voor Visa Cash App Racing Bulls. Tsunoda tankt zo het nodige vertrouwen om binnen twee weken in Japan, nota bene zijn thuis-Grand Prix, op zijn elan verder te gaan.

'Eindelijk een top tien-finish. Het team verdient dit', stak een goedgemutste Tsunoda van wal. We hebben heel het weekend constant gepresteerd en de auto voelde meteen goed aan. Het was zaak om alle puzzelstukjes in elkaar te doen vallen en een nette race af te werken om punten te scoren in het erg compacte middenveld. Daar zijn we vandaag in geslaagd. Het was niet eenvoudig, omdat de concurrentie ook beter voor de dag kwam, maar we hebben geen fouten gemaakt en hebben vertrouwen getankt voor de komende races.'

'Een nette race rijden, klinkt misschien eenvoudig, maar de afgelopen twee Grands Prix waren erg frustrerend voor ons', ging Tsunoda verder. 'We hebben dit resultaat, na een productieve herstructurering, volledig verdiend. Het team heeft het fantastisch gedaan en we worden elke race beter.' Ook de vooruitgang ten opzichte van vorig seizoen is opmerkelijk volgens de Japanner. 'Het verschil tussen de auto van vorig jaar in Melbourne en die van nu is indrukwekkend. Het team heeft enorm veel werk in de bolide gestoken en dat heeft zijn vruchten afgeworpen', aldus Tsunoda, die een ware lofzang afstak voor zijn team, tegenover de internationale media.

(Lees verder onder de tweet)

Op naar Japan

Binnen twee weken strijkt het Formule 1-circus neer in Suzuka, voor ronde vier van het wereldkampioenschap. Voor Tsunoda kon de timing niet beter zijn. 'Met dit resultaat op zak kan ik de Japanse fans hoop geven. Ik heb nog geen F1-punten gescoord tijdens mijn thuis-Grand Prix, maar de auto voelt goed dus daar gaan we dit jaar verandering in proberen te brengen. Nu is het tijd om te analyseren, mijzelf te resetten en er weer vol voor te gaan in Japan', blikte de RB-coureur vooruit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws