Er viel grote last van Vettels schouders, maar benadrukt: 'Het is niet dat ik de Formule 1 haat' Formule 1
Formule 1

Er viel grote last van Vettels schouders, maar benadrukt: 'Het is niet dat ik de Formule 1 haat'

Er viel grote last van Vettels schouders, maar benadrukt: 'Het is niet dat ik de Formule 1 haat'

Sebastian Vettel verklaart dat er een grote last van zijn schouders viel toen hij aankondigde te gaan stoppen. In de zomer liet de coureur weten dat hij een punt zet achter zijn Formule 1-carrière om in ieder geval meer bij zijn kinderen en familie te kunnen zijn. Hoewel verdere plannen rondom zijn pensionering nog niet duidelijk zijn, is de coureur erg enthousiast over wat de toekomst brengt.

In juli kondigde Vettel aan dat hij ging stoppen. Hij zei toen dat hij nog niet zeker wist wat hij tijdens zijn pensioen zou gaan doen. Ook nu, vijf maanden later, heeft de Duitser nog niet het volledige plaatje in beeld. 'Ik weet niet zeker hoe de toekomst er voor mij uitziet, maar ik ben er erg enthousiast over', begint de coureur, geciteerd door Autosport.

De 35-jarige benadrukt dat zijn passie voor de sport niet de reden is van zijn vertrek. 'Het is niet dat ik de Formule 1 haat, ik heb genoten van de laatste paar races. Maar na de aankondiging viel er wel een grote last van mijn schouders omdat deze sport heel veel in mijn hoofd zat', is Vettel eerlijk. 'Ik kijk er erg naar uit om de tijd die ik kreeg toen ik jong was ook aan mijn kinderen te geven. Mijn ouders hebben zoveel tijd voor me vrij gemaakt en dat wil ik ook doen.'

Vettel: 'Veel mensen hebben dat voorrecht niet'

Vettel geeft aan dat hij de laatste jaren realiseerde hoe bevoorrecht hij is dat hij in de Formule 1 kon racen. 'In eerste instantie snapte ik het niet omdat je jong bent, maar ik houd van de kans om met zoveel mensen te werken die erg gepassioneerd over wat ze doen', vervolgt de coureur. 'Ik dacht tien jaar geleden: dat is normaal, zo leeft iedereen zijn leven. Maar toen kwam ik erachter dat het niet normaal is en dat veel mensen dat voorrecht niet hebben.'

Die passie van iedereen die betrokken is bij de Formule 1, is volgens Vettel erg belangrijk. 'Je hebt zoveel motivatie van binnenuit nodig', verklaart de viervoudig wereldkampioen. De coureur kan dan ook met vreugde terugkijken op de afgelopen jaren. 'Je ontmoet onderweg zoveel bekwame mannen en vrouwen en kunt plezier hebben. Er is zoveel dat ik uit deze jaren heb gehaald', eindigt Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws