Ex-president Ferrari hint op terugkeer: 'Ik zie de problemen en ik kan ze oplossen' Formule 1
Formule 1

Ex-president Ferrari hint op terugkeer: 'Ik zie de problemen en ik kan ze oplossen'

Ex-president Ferrari hint op terugkeer: 'Ik zie de problemen en ik kan ze oplossen'

Oud Ferrari-president Luca di Montezemolo hint op een terugkeer naar het automerk. De prominente Italiaan was in de jaren negentig verantwoordelijk voor een opmars van Ferrari: hij haalde het concern uit de schulden en blies het Formule 1-team nieuw leven in. Nu wil hij de Scuderia meehelpen dit weer te bereiken.

Di Montezemolo is niet te spreken over de huidige prestaties van Ferrari, zo wordt duidelijk in gesprek met Marca. 'Tot mijn grote spijt zie ik een zwak team', trapt de ex-president mee af. De Italiaanse renstal zakte in 2020 ver terug in de constructeursstand, tot groot ongenoegen van di Montezemolo. 'Maar ik zie de problemen, en ik kan ze ook oplossen', is hij van mening.

Het betekent overigens niet dat de zakenman weer terugkeert om de taak als CEO op zich te nemen. Er wordt meer gesproken over een adviserende rol binnen het concern. 'Ik hou heel veel van Ferrari, als ze hulp nodig hebben wil ik graag mijn ideeën met ze delen', vervolgt hij. 'Maar er moet wel een goede CEO worden gekozen.' Louis Camilleri legde zijn taken als bestuurder neer, waardoor er een nieuwe topman gekozen moet worden voor het Italiaanse automerk.

Beste optie voor nieuwe Ferrari-CEO niet meer beschikbaar

'Jammer genoeg is de perfecte persoon niet meer beschikbaar, dat zou namelijk Stefano Domenicalo zijn.' De oud-teambaas van Scuderia Ferrari heeft al een ander baantje gevonden: Domenicali wordt de grote baas van de Formule 1. 'Daar zal hij het ongetwijfeld ook heel goed doen', weet Di Montezemolo, die in het midden laat of hij nog in aanmerking komt voor de functie. 'Niemand heeft me in ieder geval iets gevraagd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws