Alpine ambitieus: 'Upgrades moeten ons helpen richting derde plek' Formule 1
Formule 1

Alpine ambitieus: 'Upgrades moeten ons helpen richting derde plek'

Alpine ambitieus: 'Upgrades moeten ons helpen richting derde plek'

Ondanks dat Alpine de krantenkoppen niet wist te halen met hun prestaties in de wintertests, geeft een geplande upgrade het team vertrouwen in een goede seizoensstart. Terwijl de meeste teams de zachte C4- of C5-banden tevoorschijn haalden, hield Alpine zich aan haar eigen testprogramma en werd er enkel gereden op de banden die volgend weekeinde beschikbaar zijn tijdens de Grand Prix van Bahrein. De concurrentie ziet Alpine zeker niet als zwak team na de wintertests, en ook technisch directeur Matt Harman maakt zich nog geen zorgen, zo geeft hij aan in gesprek met Autosport.com.

Alpine was het team dat onderaan de tijdenlijstjes bleef verschijnen tijdens de wintertests, maar desondanks is er geen reden tot zorgen voor Harman, die aangeeft dat het team tevreden was met de testdagen, wetende hoeveel snelheid het nog achter de hand hield. 'We hebben een bepaald vertrouwen', geeft Harman aan. 'Natuurlijk hebben we dat, want het is duidelijk dat we nog niet het volledige potentieel van de auto hebben laten zien. Ik praat daar liever niet te veel over, want ik heb geen idee wat de anderen aan het doen zijn, om eerlijk te zijn. Wij doen onze eigen analyse, we weten allemaal dat we elkaar in de gaten houden en hoe we er zelf voor staan. Bij ons reageert de auto zoals verwacht, en ook de aerodynamica werkt zoals verwacht. We hebben wat interessante ontwikkelingen uitgeprobeerd deze week, en die bleken vrij positief te zijn. Dus we kijken uit naar de eerste race.'

Teambaas Otmar Szafnauer sloot zich aan bij zijn technisch directeur en was voorzichtig optimistisch: 'We hebben de benzine nog niet uit de auto gehaald om te zien wat we over één ronde kunnen bereiken, maar mijn optimisme komt voort uit het feit dat onze snelheid in de lange stints best goed uitzag, en de coureurs hebben aangegeven blij te zijn met de auto', vertelt de geboren Roemeen. 'De auto is voorspelbaar, we zijn geen onverwachte problemen tegengekomen, en hij is stabiel aan de achterkant. Er is echter wel nog wat werk te doen.

Upgrade in de planning voor de eerste race

Technisch directeur Harman gaf aan dat het eerste pakket aan upgrades al tijdens de openingsrace op de auto zal zitten. 'Er zullen wat zichtbare verschillen zijn voor de eerste race. We hebben een mooie upgrade die eraan komt, en hopelijk helpt dat ons bij onze zoektocht om dichter bij de derde positie te komen, of zelfs die plek al in te nemen,' spreekt Harman zijn ambities uit. 'En hetgeen we deze week geleerd hebben gaat ons niet alleen helpen om de auto voor de eerste race te verbeteren, maar ook bij de verdere ontwikkeling, omdat we weten dat we agressief willen zijn, net als vorig jaar of zelfs nog extremer. We kunnen misschien niet elke race nieuwe onderdelen meenemen, maar we zullen wel proberen om elke race verder te ontwikkelen, niet alleen voor het chassis en voor de zichtbare dingen, maar ook in de processen die je niet ziet, maar wel rondetijd opleveren. We waren trots op de ontwikkeling van afgelopen jaar en we hebben nu dezelfde middelen, dezelfde financiën, mogelijk zelfs iets meer. Dus het is aan ons om goed werk te leveren.'

Laatste kans op aanbiedingen voor het kijken van de F1 in 2023! Pak 34% korting op Viaplay. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws