F1 in het kort | Formule 1 overlegt ook in derde kwartaal mooie cijfers Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Formule 1 overlegt ook in derde kwartaal mooie cijfers

F1 in het kort | Formule 1 overlegt ook in derde kwartaal mooie cijfers

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Formule 1 overlegt ook in derde kwartaal mooie cijfers

In het derde kwartaal van 2022 heeft de F1 wederom mooie cijfers kunnen overleggen, meldt Motorsport.com. De organisatie wist haar inkomsten met maar liefst 47 miljoen dollar te verhogen ten opzichte van vorig seizoen. Dezelfde periode in 2021 leverde 668 miljoen dollar op, nu dus 715 miljoen dollar. De periodes zijn goed met elkaar te vergelijken, omdat in beide gevallen er weinig tot geen last meer was van corona en er in beide gevallen zeven races werden verreden. De operationele omzet is daarentegen maar een klein beetje toegenomen, van 80 naar 82 miljoen dollar. Dit heeft te maken met verschillende kosten die zijn toegenomen.

'Door de hogere commissies en kosten voor partnerservices die te maken hebben met de primaire F1-inkomstenstromen en hogere kosten gerelateerd aan Formule 2 en Formule 3 zijn de totale kosten gestegen. De verkoop-, algemene en administratieve kosten stegen in het derde kwartaal door hogere personeels- en IT-kosten en hogere juridische en andere advieskosten', zo klinkt het in het statement van de F1.

McLaren staat open voor reserverol Ricciardo

McLaren staat open voor een reserverol voor Daniel Ricciardo vanaf 2023, zo vertelt teambaas Andreas Seidl tegenover de Spaanse tak van Motorsport.com. 'Die discussie hebben we nog niet gehad', citeert Motorsport Week zijn verhaal. 'Zoiets doen we meestal in de winter, omdat we ook nog een overeenkomst hebben met andere teams om reservecoureurs te delen. Er zijn echter geen slechte gevoelens tussen Daniel en het team, dus het is mogelijk.'

Toewijzing tickets 2023 uitgesteld: organisatie Dutch GP heeft meer tijd nodig

Fans die hoopten snel te weten of zij erbij kunnen zijn tijdens de Dutch GP van 2023 moeten nog even geduld hebben. De organisatie laat weten dat voor alle nieuwe aanvragen pas in een later stadium bekend wordt gemaakt of deze zijn toegewezen of niet. 'Dit uitstel is nodig omdat we meer tijd nodig hebben', zo laat een woordvoerder weten tegenover het Algemeen Dagblad. De editie van 2023 is de derde op rij na lang niet op de kalender te hebben gestaan. De edities van 2021 en 2022 werden gewonnen door Max Verstappen.

Marko blij met Mexicaanse coureur bij Red Bull

De adviseur van Red Bull Racing, Dr. Helmut Marko, was blij met Sergio Pérez in Mexico. 'Helaas ging de stop van Checo niet goed, anders hadden we een één-twee kunnen behalen. De sfeer is spectaculair en het is geweldig om een Mexicaanse coureur te hebben', vertelt de Oostenrijker bij DAZN. Max Verstappen eindigde als eerste en Pérez werd uiteindelijk derde, nadat Mercedes onverwacht competitief was. 'Ik denk dat dit het beste circuit voor Mercedes was, maar we kozen de betere banden', eindigt de adviseur.

Vandoorne maakt overstap naar Aston Martin voor rol als test- en reserverijder

Stoffel Vandoorne zal net als Felipe Drugovich volgend jaar te vinden zijn bij het team van Aston Martin. De Belg is dit seizoen nog de test- en reservecoureur van Mercedes, maar daar komt na dit seizoen een einde aan. 'Het is geweldig om te zien dat het team zo is gegroeid', zegt Vandoorne op de officiële website van Aston Martin. 'Ik kijk ernaar uit om met Fernando (Alonso, red.), die ik al ken van mijn dagen bij McLaren, en Lance (Stroll, red.) de auto verder te ontwikkelen. Ik ben klaar voor deze uitdaging', aldus de Formule E-kampioen.

Verstappen voor het eerst in top-500 rijkste Nederlanders

Max Verstappen staat voor het eerst in de Quote 500 met rijkste Nederlanders. De coureur van Red Bull Racing heeft een vermogen van 120 miljoen en daarmee sluit hij de lijst af. De regerend wereldkampioen is daarmee ook de jongste Nederlander op de lijst. Aangezien Verstappen dit jaar een nieuwe lucratieve deal heeft getekend bij Red Bull zal dit vermogen naar alle waarschijnlijkheid alleen maar toenemen.

De Vries volgt pad Gasly in debuutjaar bij AlphaTauri

Nyck de Vries zal in 2023 op dezelfde voet als Pierre Gasly werken bij AlphaTauri, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. Zo krijgt de Nederlander Pierre Hamelin als race-ingenieur. Hij werkte eerder al met Gasly. De Vries gaat ook samenwerken met personal trainer Pyry Salmela, die de afgelopen seizoenen Gasly bijstond als performance coach. Ook gaat de 27-jarige samenwerken met Guillaume Le Goff, de manager van Gasly. Tot op heden werkte De Vries zonder manager.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws