De Vries over keuze voor manager: 'Wil geen management dat heel uitgesproken is' Formule 1
Formule 1

De Vries over keuze voor manager: 'Wil geen management dat heel uitgesproken is'

De Vries over keuze voor manager: 'Wil geen management dat heel uitgesproken is'

Nyck de Vries heeft sinds kort een nieuwe manager in de persoon van Guillaume Le Goff. De Fransman is vanaf heden de rechterhand van de Nederlandse coureur, die in 2023 zijn debuut maakt in de Formule 1. Een logische keuze volgens De Vries, die hiervoor alles zelf moest doen.

Le Goff is in ieder geval geen onbekende voor De Vries. Zo kennen ze elkaar al sinds 2012, toen Pierre Gasly en hij in de Formule Renault 2.0 reden. Le Goff is tevens de manager van Gasly, maar daarvoor was hij werkzaam bij McLaren. De Vries zat destijds ook bij het Britse team gezien hij één van de juniorcoureurs was. 'Daarna is Guillaume meer de management-kant op gegaan', vertelt hij tegenover FORMULE 1 Magazine.

De Vries verklaart zijn keuze voor Le Goff als manager. 'Ik wilde hulp, omdat ik het niet meer alleen kan, en zocht iemand die ik vertrouw en goed ken.' De Fransman past ook bij de wensen van De Vries. 'Ik wil geen management dat heel uitgesproken is. Voor mij is de relatie tussen AlphaTauri, Red Bull en mijzelf heel belangrijk.' Daar zal Le Goff niet tussen komen. 'Maar hij gaat me op de achtergrond ontlasten', aldus de 27-jarige.

De Vries debuteert in 2023 in Formule 1

AlphaTauri contracteerde De Vries vorige maand voor het seizoen 2023. De Nederlander, die in het verleden Formule 2- en Formule E-kampioen werd, is de vervanger van Gasly. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen ruilt AlphaTauri in voor Alpine, waar hij Fernando Alonso vervangt. Yuki Tsunoda is de teamgenoot van De Vries bij het zusterteam van Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws