F1 Live 15:00u | Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi 2022 Formule 1
Formule 1

F1 Live 15:00u | Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi 2022

F1 Live 15:00u | Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi 2022

Na de vrijdag van het raceweekend is de kwalificatiedag aangebroken. Op de zaterdag stond eerst de derde vrije training op het programma voor de Formule 1-teams, waarna nu de kwalificatie volgt. Om 15:00u Nederlandse tijd zullen de coureurs beginnen aan de laatste kwalificatiesessie van het jaar. Max Verstappen wist de vrijdag goed af te ronden en het leek er zeker op dat Red Bull Racing een comeback maakte in racepace na de Grand Prix van Brazilië. Ook op de zaterdagochtend zat Red Bull Racing er goed bij. F1Maximaal houdt je zoals altijd op de hoogte over de actie op de baan middels een liveblog.

De Nederlander van Red Bull mocht op de vrijdagochtend eerst even toekijken, Red Bull-junior Liam Lawson nam voor de eerste sessie namelijk het stuurtje van de RB18 over. De Nieuw-Zeelander wist Sergio Pérez goed bij te houden en zijn tijden van zijn longruns zagen er ook zeer degelijk uit. Verstappen zette dit werk voort in de tweede vrije training, die sloot hij namelijk af als snelste. Zijn longsruns waren uitstekend, wat veelbelovend is voor de race op zondag. De top drie van de tweede vrije training bestond uit coureurs van drie verschillende teams, wat ook nog wel eens een spannende kwalificatie op kan leveren. De derde vrije training werd echter afgesloten met een 1-2 voor Red Bull.

Mercedes en Ferrari missen topsnelheid

Na de vrijdag op het Yas Marina Circuit was te zien dat Mercedes en Ferrari een gebrek hebben aan topsnelheid ten opzichte van Red Bull. De Scuderia en de Duitse renstal waren in de longruns zeer aan elkaar gewaagd. De twee teams verliezen vooral in de tweede sector, de sector met het lange rechte stuk, veel tijd. Red Bull was op de softs zo'n acht kilometer per uur sneller dan Mercedes, en op de mediums zo'n vijf kilometer. Red Bull lijkt een comeback te hebben gemaakt na de Grand Prix van Brazilië, zo bleek ook wel tijdens de derde vrije training, waar het team te sterk leek voor de concurrenten.

Max Verstappen topte de tweede vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi 2022
Max Verstappen topte de tweede vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi 2022

Ferrari was zelfs nog wel een klein beetje langzamer dan Mercedes, dus voor de Duitse renstal zit er wellicht nog een keer een verrassend weekend aan te komen. Hoe dan ook zijn de teams aan elkaar gewaagd. In de derde vrije training zat Ferrari er wederom niet geweldig bij en dus lijkt de Scuderia een moeilijk weekend voor de boeg te hebben. Red Bull is weer terug in de favorietenrol en voor nu lijkt de strijd achter hen plaats te vinden. Ferrari en Mercedes willen een sterke zaterdag draaien voor de best mogelijke baanposities voor de zondag. Die twee teams voeren immers nog de strijd voor P2 in het constructeurskampioenschap.

GP Abu Dhabi live kijken?

Zal Verstappen de derde vrije training toppen en de pole pakken in de kwalificatie? De Grand Prix van Abu Dhabi wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Abu Dhabi

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 15:00u | Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws