Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Abu Dhabi 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Abu Dhabi 2022?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Abu Dhabi 2022?

Dit weekend staat de Grand Prix van Abu Dhabi op het programma. Het is de laatste van het seizoen, en doordat deze in het Midden-Oosten wordt verreden wijken de tijden een klein beetje af van wat de standaard is in de Formule 1. Toch lijken de tijden al meer op die van de Europese wedstrijden.

Onder de lampen van het Yas Marina Circuit gaan om 15:00u Nederlandse tijd de lampen uit voor de start van de kwalificatie in Abu Dhabi. Dat deze race verreden wordt met het kunstlicht, heeft te maken met het tijdsverschil met Nederland. Lokaal is het namelijk drie uur later, waardoor het dus op het circuit 18:00u is wanneer de kwalificatie zal aanvangen.

Verstappen favoriet, Mercedes weer grote concurrent in F1 GP Abu Dhabi 2022

Na de trainingen op de vrijdag is duidelijk geworden dat Max Verstappen als favoriet richting de kwalificatie lijkt te gaan. De Nederlander was in zijn snelle ronde ruim drie tienden sneller dan de rest van het veld op dezelfde compound, en lijkt daardoor de belangrijkste kandidaat om de poleposition op zijn naam te zetten

De grootste uitdager lijkt wederom Mercedes te worden, nadat lange tijd dit seizoen het toch vooral Ferrari leek te zijn die het Red Bull moeilijk wist te maken. Mercedes heeft echter flinke stappen gemaakt en zag er tijdens de trainingen beter uit dan de Italiaanse renstal. Zodoende lijkt Verstappen vooral te moeten vrezen voor George Russell en Lewis Hamilton.

Max Verstappen, Red Bull Racing, tweede vrije training F1 Grand Prix van Abu Dhabi 2022.
Max Verstappen, Red Bull Racing, tweede vrije training F1 Grand Prix van Abu Dhabi 2022.

Kwalificatie GP Abu Dhabi live kijken?

Kan Verstappen weer pole pakken op het Yas Marina Circuit? De Grand Prix van Abu Dhabi wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Abu Dhabi

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Poll

Wie pakt pole voor de F1 Grand Prix van Abu Dhabi 2022?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws