Windsor ziet Red Bull comeback maken: 'Verstappen was een klasse apart' Formule 1
Formule 1

Windsor ziet Red Bull comeback maken: 'Verstappen was een klasse apart'

Windsor ziet Red Bull comeback maken: 'Verstappen was een klasse apart'

Volgens Formule 1-journalist Peter Windsor zit Red Bull Racing er als vanouds weer goed bij. Ze zijn naar Windsor zijn idee weer hersteld naar hun niveau van voor Brazilië. Max Verstappen mocht vrijdagochtend eerst toekijken, Red Bull-test en-reservecoureur Liam Lawson reed namelijk de eerste sessie van het weekend, maar daarna zette hij weer schitterende longruns neer. Volgens Windsor was Verstappen een klasse apart in de tweede vrije training, wat veelbelovend is voor de rest van het weekend.

Tijdens de twee vrije trainingen op de vrijdag van het raceweekend in Abu Dhabi waren de omstandigheden perfect voor de RB18 om te excelleren. In de ochtend hebben Sergio Pérez en Lawson al goede tijden laten zien, en Red Bull zette dat voort in de tweede sessie, die vooral in het teken stond van de longruns. 'Verstappen was heel erg consistent en heeft goede longruns gereden', bespreekt Windsor in een video op zijn YouTubekanaal. 'Het veld zit wat dichterbij elkaar dan aan het begin van het seizoen. Red Bull heeft overduidelijk de hoogste topsnelheid, al rijden ze wel met wat meer vleugel', constateert Windsor.

Ferrari en Mercedes reden vrijwel dezelfde tijden, de teams zijn dus erg aan elkaar gewaagd dit laatste weekend van het seizoen. 'Ferrari rijdt ongeveer dezelfde tijden als Mercedes, maar je kan wel zeggen dat ze iets langzamer zijn. Beide teams missen wat in topsnelheid, en dat doet ze pijn. Verstappen was een klasse apart op de vrijdag en Red Bull is weer terug waar ze waren', zegt de Formule 1-journalist. De longruns van Verstappen op de softs in de tweede vrije training waren bijna identiek in tijd, wat dus zijn consistentie liet zien. De rondetijden perste hij eruit alsof hij een metronoom was. 'Lawson was het snelst van de rookie-coureurs. Hij heeft goede tijden neergezet', prijst Windsor.

Windsor: 'Voor Hamilton wellicht wel weer een gek weekend in aantocht'

Mercedes zag er ook niet slecht uit in de longruns, merkte Windsor op. De Duitse renstal mist wat aan topsnelheid in vergelijking met Red Bull, op de softs is er namelijk een verschil van acht kilometer in voordeel van Red Bull, op de mediums vijf kilometer in voordeel van Red Bull. De strijd lijken ze wel aan te kunnen gaan met Ferrari. 'In die eerste sessie was Mercedes erg sterk. Al reed Verstappen toen niet mee. In de tweede sessie waren de tijden ongeveer gelijk aan die van Leclerc en Sainz. Voor Hamilton is er wellicht wel weer een gek weekend in aantocht. Hij heeft een kans op goede resultaten. Hoe dan ook is Red Bull terug van tijdelijk weggeweest in Brazilië.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws