Pérez kort van stof: 'We hebben nog wel wat werk te verzetten' Formule 1
Formule 1

Pérez kort van stof: 'We hebben nog wel wat werk te verzetten'

Pérez kort van stof: 'We hebben nog wel wat werk te verzetten'

Sergio Pérez kende niet de meest enerverende sprintrace in Miami, en dus had hij na afloop ook niet al te veel te vertellen. De teamgenoot van Max Verstappen gaf aan dat hij negentien ronden lang tot het uiterste gegaan was, maar dat hij Charles Leclerc niet kon bedreigen. De Mexicaan hoopt dan ook op verbeteringen voor de rest van het weekend.

Pérez heeft de afgelopen weken een abonnement op de derde plek. In China eindigde hij in de sprintrace achter Verstappen en Lewis Hamilton als derde, om een dag later wederom als derde te eindigen achter Verstappen en Lando Norris. In Miami eindigden de Red Bull Racing-coureurs wederom als eerste en derde, met nu Ferrari-coureur Leclerc in de Red Bull-sandwich.

Bij de start verremde Pérez zich nog. De 34-jarige zag leeftijdsgenoot Daniel Ricciardo daardoor langszij komen, maar na de Safety Car-periode heroverde hij de derde plek bij de eerste gelegenheid met DRS. Het gat naar Verstappen en Leclerc bleef vervolgens constant. 'Ik heb mijn uiterste best gedaan. Ik heb echt mijn best gedaan om het zo goed mogelijk te doen', zegt Pérez na afloop bij Viaplay.

Pérez wil betere afstelling

De derde plek levert Pérez zes punten op. 'We slaagden er uiteindelijk in om redelijk wat punten te pakken. Nu verschuift de aandacht naar de rest van het weekend', weet de man uit Guadalajara, die hoopt dat zijn team dan de afstelling nog wat beter voor elkaar krijgt. 'Ik kon niet dicht genoeg in de buurt komen van Charles Leclerc, dus we hebben nog wel wat werk te verzetten', zo sloot Pérez af bij Viaplay. Bij F1TV was Pérez nog korter van stof. 'Dit was het beste dat ik in me had. Ik probeerde het resultaat te maximaliseren en dat is gelukt', glimlacht de Red Bull-coureur, die dit weekend op veel steun van zijn fans mag rekenen in het zuiden van de Verenigde Staten.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws