F1 verrijdt 22 races dit jaar: definitief geen vervanger voor GP Rusland Formule 1
Formule 1

F1 verrijdt 22 races dit jaar: definitief geen vervanger voor GP Rusland

F1 verrijdt 22 races dit jaar: definitief geen vervanger voor GP Rusland

Er komt officieel geen vervanger voor de Grand Prix van Rusland. Door de oorlog in Oekraïne werd de race in Sotsji van de kalender gehaald en er werd direct gespeculeerd over mogelijke vervangers. Deze vervanger komt er dus niet, waardoor de Formule 1-coureurs dit seizoen geen 23, maar 22 races zullen verrijden.

De Grand Prix van Rusland stond gepland voor het weekend van 25 september. Tijdens de testdagen van Barcelona kwam de race ter discussie te staan door de inval van Rusland in Oekraïne. Uiteindelijk besloot de FIA de race van de kalender te halen, maar toen had het bestuursorgaan nog wel de intentie om een vervanger aan te wijzen. Deze vervanger blijft uit, waardoor de coureurs nu een extra weekend vrij hebben tussen de races in Monza en Singapore.

Geen Qatar, Singapore of Duitsland

De eerste vervanger die werd genoemd was de Grand Prix van Qatar. De race in het Midden-Oosten werd vorig seizoen voor het eerst verreden, nadat enkele andere Grands Prix van de kalender werden gehaald vanwege de coronapandemie. Dit jaar is Qatar ook het gastland van het WK-voetbal, maar dat moest geen problemen veroorzaken, aangezien deze pas wordt gehouden in november en december. Desondanks werd het idee geschrapt vanwege de hitte in het land in september en de impact op het publiek.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Melbourne werd er gesproken over een tweede race in Singapore. Er werd ook gesproken over een mogelijke race in Duitsland, maar door logistieke redenen werd dit idee niet doorgezet. Uiteindelijk draaide het allemaal om de financiën, aangezien het volledige plaatje door de hoge inflatie wel moest kloppen voor de teams en de Formule 1. Uiteindelijk pasten de besproken locaties niet in het plaatje en houdt de Formule 1 het dus op 22 races dit seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws