Ferrari gaat door met Racing Point-protest door meningsverschil 'tokens' Formule 1
Formule 1

Ferrari gaat door met Racing Point-protest door meningsverschil 'tokens'

Ferrari gaat door met Racing Point-protest door meningsverschil 'tokens'

Ferrari is het er niet mee eens dat Racing Point geen token hoeft in te leveren voor hun brake ducts, zo weet Mark Hughes van The Race. Teams gaan werken met een systeem waarbij ze tokens krijgen die ingewisseld kunnen worden voor het mogen upgraden van onderdelen. De Italiaanse renstal wil dat de 'roze Mercedessen' een token inleveren voor hun remmen.

Nadat Renault zich terugtrok uit het hoger beroep tegen Racing Point, ging Ferrari door. De Scuderia is het zwaar oneens met het feit dat er met de RP20 geracet mag worden zonder al te veel consequenties. Ook in 2021 moet dit ze namelijk een groot voordeel opleveren.

Meerdere teams maken zich volgens Hughes zorgen over de competitiviteit van de RP20 en willen dan ook opheldering over het gebruik van de tokens. 'Dat zij zonder het gebruik van een token zulke krachtige upgrades door kunnen voeren, geeft de teams wat kopzorgen', weet Hughes.

Uitslag hoger beroep Racing Point in september

Nu alleen het roze team zelf en Ferrari nog beroep aantekenen, is het nog maar de vraag hoe de uitspraak er uit zal gaan zien. Racing Point vindt de straf te zwaar terwijl Ferrari de straf duidelijk te licht vindt, maar er is nog niks bekend over eventuele gesprekken tussen de teams en de FIA. Half september wordt de uitspraak van de zaak verwacht. (Foto: Ferrari F1 Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws