Tremayne: 'Ik denk dat ik het eens ben met Verstappen en Binotto' Formule 1
Formule 1

Tremayne: 'Ik denk dat ik het eens ben met Verstappen en Binotto'

Tremayne: 'Ik denk dat ik het eens ben met Verstappen en Binotto'

David Tremayne durft niet te zeggen welk team er beter is in 2022: Red Bull Racing of Ferrari. De gerenommeerde Formule 1-journalist, die zijn verhaal doet bij Formula 1, kan zich vinden in de woorden van Max Verstappen en Mattia Binotto. Allebei deze heren gaven aan dat het niet helemaal duidelijk was hoe de kaarten geschud zijn voor dit seizoen, ook niet na vier Grand Prix-weekenden.

'Ik denk dat ik het eens ben met Max en Ferrari-teambaas Binotto. Na die dramatische tweeëntwintigste overwinning zei de wereldkampioen dat het heel lastig is om te bepalen welke auto er sneller is, gezien het feit dat elke baan andere omstandigheden en situaties produceert', aldus de woorden van de enkelvoudig wereldkampioen die de Britse journalist graag echoot.

Ferrari laat steken vallen

Waar Ferrari in Australië nog als oppermachtige renstal uit de race kwam, werd deze voorsprong totaal geneutraliseerd in Imola. Een bittere pil voor Ferrari, met name omdat het een thuisrace verreed op het illustere Italiaanse asfalt. 'Natuurlijk was Ferrari teleurgesteld dat ze de thuisrace niet wonnen, maar ze hebben een auto die het op de meeste circuits goed lijkt te doen', denkt Tremayne echter, die de Italiaanse renstal daarmee een goede kans toedicht voor de titel dit jaar.

'Dus, zoals teambaas Binotto zei: Ferrari moet met opgeheven hoofd doorgaan en accepteren dat ze soms verslagen worden. Paniekacties zijn nergens voor nodig', concludeert hij. Wanneer Ferrari het seizoen zo vervolgt als het het gestart is, voorziet Tremayne een mooi jaar voor de Tifosi. Wat ze volgens hem in ieder geval níét moeten doen, is in de stress schieten na één lastig weekend waarin ze het af moesten leggen tegen Red Bull.

Waarom Ferrari plots op pace inleverde ten opzichte van de Oostenrijkse rivalen is nog niet helemaal duidelijk. Red Bull bracht upgrades en leek met de afstelling meteen al op het juiste spoor te zitten. Ferrari kwam daarentegen met minder vernieuwing en beide coureurs gingen gedurende het weekend de fout in. Dit heeft allemaal de comeback van Red Bull geaccommodeerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws