Ferrari tevreden met strategie: 'We hadden ons doel met Verstappen snel bereikt' Formule 1
Formule 1

Ferrari tevreden met strategie: 'We hadden ons doel met Verstappen snel bereikt'

Ferrari tevreden met strategie: 'We hadden ons doel met Verstappen snel bereikt'

Iñaki Rueda, sportief directeur bij het team van Ferrari, heeft aangegeven dat het strategische plan van de renstal afgelopen zondag perfect uitpakte. Ferrari merkte op zaterdag op dat de bandenslijtage bij Red Bull Racing veel erger was dan bij het eigen team, waardoor Ferrari wist dat ze druk moesten uitoefenen op Max Verstappen, die van poleposition mocht vertrekken. Charles Leclerc en Carlos Sainz wisten de druk er vol op te zetten, waardoor Verstappen vroeg naar binnen moest.

De coureur van Red Bull leek op weg naar een nieuwe overwinning op de Red Bull Ring. De regerend wereldkampioen wist de sprintrace simpel te winnen, maar de snelheid van de RB18 werd verbloemd door het gevecht tussen de twee Ferrari-rijders. Op de zondag werd het al heel snel duidelijk dat de Italiaanse renstal de overhand zou hebben in de strijd met Red Bull. Verstappen kende een goede start, maar binnen elf ronden was het Leclerc die de leiding overnam.

'We hadden verwacht dat het tussen een twee- en een driestopper zou gaan', wordt Rueda geciteerd door FormulaPassion.it. 'Ons hoofddoel was om Verstappen te destabiliseren. We lagen op de tweede en de derde plek, en we wilden Verstappen forceren om een vroege stop te maken. Charles zette genoeg druk op Verstappen om hem in te halen, en ook Carlos kwam dicht bij een inhaalactie. Hierdoor besloot de Red Bull-coureur vroeg naar binnen te gaan. Dat was te vroeg voor een tweestopper, dus we hadden ons doel met Verstappen snel bereikt.'

Rueda: 'We wisten dan Red Bull hetzelfde zou doen'

Aan het einde van de race werd het weer heel even spannend tussen Verstappen en Leclerc. De motor van Sainz gaf de geest en vatte vlam, waardoor er een virtual safety car-situatie ontstond. De strategen van de twee topteams moesten snel reageren op het voorval. 'Het feit dat Verstappen hele oude harde banden onder zijn bolide had, overtuigde ons om verse mediums te steken. We wisten zeker dat Red Bull hetzelfde zou doen', aldus Rueda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws