Horner denkt dat Mercedes terug is, Wolff ziet dat het team 'twee of drie tienden' mist Formule 1
Formule 1

Horner denkt dat Mercedes terug is, Wolff ziet dat het team 'twee of drie tienden' mist

Horner denkt dat Mercedes terug is, Wolff ziet dat het team 'twee of drie tienden' mist

Christian Horner denkt dat Mercedes langzaamaan weer terug aan het komen is op haar gebruikelijke niveau. Tijdens de afgelopen Grands Prix heeft de Duitse renstal bewezen snel te zijn, en de teambaas van Red Bull Racing hoopt dat er wat meer spanning komt in de Formule 1. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, is wat minder optimistisch over de prestaties van zijn team. Hij denkt dat de auto nog wat performance mist om echt mee te doen vooraan.

In Oostenrijk kon Mercedes niet veel potten breken, maar een week eerder op Silverstone kon Lewis Hamilton meestrijden om de overwinning. Bij Red Bull verwacht men dat Mercedes tijdens de Grand Prix van Frankrijk weer sterk kan zijn. 'We verwachten dat Mercedes snel zal zijn in Paul Ricard', wordt Horner geciteerd door Motorlat. 'Ze laten glimpen zien dat ze weer terug zijn. De afgelopen twee races waren ze goed, en je zag dat ze geen last hadden van porpoising.

'Ze blijven continu punten scoren', vervolgt de Brit. Hamilton wist in de afgelopen drie races drie keer een podiumplek te scoren. George Russell wist elke race die hij finishte telkens in de top-vijf te eindigen. 'Ik weet niet wat het gat is in het constructeurskampioenschap, maar ik denk dat het goed zal zijn als meer auto's meedoen om de prijzen. Ik denk dat de fans het geweldig zouden vinden om zes auto's te zien strijden om de zeges', aldus Horner.

Wolff minder opimistisch

Wolff ziet het iets minder positief in dan zijn collega. 'Als je kijkt naar het resultaat, en dat is hetgeen wat telt in de motorsport, dan is het goed om op P3 en P4 te eindigen', vertelt Wolff bij Autosport.com. 'Toch missen we nog twee of drie tienden aan performance. Het team is nog niet snel genoeg om vooraan mee te doen.' Wel is de Mercedes-teambaas het eens over één uitspraak van Horner. 'Ik denk dat we het stuiteren onder controle hebben', concludeert Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws