FIA geeft uitleg tijdstraf Hamilton, Red Bull kan nog protesteren Formule 1
Formule 1

FIA geeft uitleg tijdstraf Hamilton, Red Bull kan nog protesteren

FIA geeft uitleg tijdstraf Hamilton, Red Bull kan nog protesteren

De tijdstraf van 10 seconden voor Lewis Hamilton is volgens de stewards van de FIA gegeven omdat de Mercedes-coureur geen aanstalten deed om Max Verstappen te ontwijken. Het was voor de stewards duidelijk dat Hamilton niet op de racelijn zat én dat de coureur van Red Bull Racing voor lag op het moment van de crash. De Oostenrijkse renstal kan nog in beroep gaan tegen de 'milde' straf.

'Auto nummer 33 (Verstappen, red.) lag iets voor op nummer 44 (Hamilton, red.) bij het ingaan van bocht nummer 9. Auto nummer 44 zat duidelijk niet op de apex van de bocht en had nog ruimte over aan de binnenkant', beargumenteren de stewards van de FIA. Omdat Hamilton achter lag op Verstappen en ruimte had om uit te wijken, volgde de straf van 10 seconden.

'Nummer 44 zit voornamelijk fout', is het oordeel van het veiligheidsorgaan in de Formule 1. Ondanks de tijdstraf kon Hamilton alsnog de Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam schrijven. Teambaas Christian Horner liet al weten het 'geen straf' te vinden, een mogelijk protest van Red Bull is dan ook nog mogelijk.

FIA-oordeel van incident Verstappen en Hamilton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws