Hamilton senior over crash Verstappen: 'Je moet de mensen geven waar ze voor betalen' Max Verstappen
Max Verstappen

Hamilton senior over crash Verstappen: 'Je moet de mensen geven waar ze voor betalen'

Hamilton senior over crash Verstappen: 'Je moet de mensen geven waar ze voor betalen'

Anthony Hamilton, de vader van Lewis Hamilton, is van mening dat de crash tussen zijn zoon en Max Verstappen voornamelijk een race-incident was. Dat laat de Engelsman weten tegenover Sky Sports F1 na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Daarnaast is vader Hamilton van mening dat dit het gene is wat de fans willen zien, namelijk het spektakel van een titelstrijd tussen twee topcoureurs.

'Weet je, uiteindelijk is het een race-incident. Dat is het 99 uit 100 keer', zo begint Hamilton met zijn analyse. Ook hij zag hoe zijn zoon aan de binnenkant van Copse in ronde 1 in aanraking kwam met de coureur van Red Bull Racing. De Nederlander viel uit, maar de zevenvoudig wereldkampioen kon zijn weg vervolgen en won uiteindelijk de race. 'Wat willen we dan? Dit is een race. Ik hoop natuurlijk dat het goed gaat met Max', aldus Hamilton senior.

Crash Verstappen zou niet gespreksonderwerp moeten zijn volgens Hamilton senior

Hamilton is desondanks van mening dat het onderwerp van gesprek de race zelf moet zijn en niet het ongeval: 'De fans hebben een fenomenale race gekregen, daar moeten we over praten. Zonder fans hebben we geen race. Uiteindelijk is de rest niet belangrijk. Hebben de fans een goede race gezien? Ik denk van wel, dat is het belangrijkste. Daar moeten we blij over zijn, los van het racen.'

Of de crash gaat leiden tot een slechtere relatie tussen Hamilton en Verstappen, denkt de vader van de Mercedes-coureur het volgende: 'Lewis heeft geen problemen met Max. Ik denk niet dat het zo ver komt dat er een soort Senna/Prost-situatie ontstaat. Soms gaat het niet zoals verwacht, maar dat is het, dat is racen. Lewis zit echt niet thuis te denken 'zo ga ik het doen', Max is hier ook om te racen. Soms, als er twee auto's zijn, gebeurt dit, maar je moet de mensen geven waar ze voor betalen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws