Horner: Komst Ricciardo bij Red Bull heeft geen gevolgen voor Pérez Formule 1
Formule 1

Horner: Komst Ricciardo bij Red Bull heeft geen gevolgen voor Pérez

Horner: Komst Ricciardo bij Red Bull heeft geen gevolgen voor Pérez

De komst van Daniel Ricciardo heeft geen gevolgen voor de positie van Sergio Pérez binnen Red Bull Racing, zo verzekert Christian Horner zaterdag tijdens de persconferentie voor teambazen. Door de teamorder-rel in Brazilië repte men dat Red Bull met aanstaande reservecoureur Ricciardo een vervanger voor de Mexicaan in huis haalde, maar daar is volgens Horner niks van waar.

Ricciardo is bovendien nog niet officieel de nieuwe reservecoureur van Red Bull. 'Maar Helmut (Marko, red.) heeft het in zijn enthousiasme aangekondigd', vertelt de teambaas van de Oostenrijkse renstal. 'Dus ik denk dat dat betekent dat Daniel volgend jaar bij ons komt, tenzij hij er natuurlijk voor kiest om niet te ondertekenen.' Marko paste zijn verhaal vrijdag al aan en bevestigde dat er nog niet was getekend.

Pérez niet beïnvloed door komst Ricciardo

Wanneer er wel wordt getekend, heeft dat geen gevolgen voor Pérez, legt Horner uit. 'Het contract met Daniel is heel specifiek. Met Sergio hebben we een contract voor de komende twee seizoenen. Wat zijn samenwerking met Max heeft opgeleverd, is buitengewoon voor ons.' Red Bull pakte met Max Verstappen en Pérez vijf één-tweetjes in 2022 en de eerste constructeurstitel sinds 2013.

Verstappen en Pérez werden tot de vorige race geroemd voor hun geweldige samenwerking en onderlinge relatie. Daar is volgens Horner niks aan veranderd, ook niet door de teamorder-rel. 'Max en Sergio hebben verder een goede relatie, racen goed samen en er is geen reden om aan te nemen dat dit de komende twee jaar verandert', voorspelt de Brit.

Ricciardo's rol binnen Red Bull

Horner legt daarom uit wat de rol van Ricciardo wordt als hij eenmaal heeft getekend. 'Daniel is een grote persoonlijkheid, het was teleurstellend om zijn prestaties dit jaar te zien, maar hij is nog steeds één van de grootste namen in de Formule 1. Gezien de eisen die tegenwoordig aan coureurs worden gesteld, zijn we alleen vanuit marketingoogpunt al een actief team en doen we heel veel showruns en evenementen.'

Een coureur met Ricciardo's profiel en geschiedenis bij het team hebben, is alleen maar een pluspunt voor Red Bull, vindt Horner. 'Het betekent dat hij contact houdt met de Formule 1 en we zullen hem natuurlijk ook in de simulator gebruiken als hij evenementen bijwoont.' Zo zal de rol van reservecoureur nog altijd vooral weggelegd zijn voor de Nieuw-Zeelander Liam Lawson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws