'FIA-president zet grote schoonmaak voort; chaotische taferelen onder werknemers' Formule 1
Formule 1

'FIA-president zet grote schoonmaak voort; chaotische taferelen onder werknemers'

'FIA-president zet grote schoonmaak voort; chaotische taferelen onder werknemers'

FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft wederom een belangrijk persoon op straat gezet, zo meldt De Telegraaf zaterdagochtend. Het gaat om Gwen Bourcier, de head of operations van de Formule 1. Hij is de volgende die zijn post moet verlaten van Ben Sulayem, waardoor de onrust die al heerste binnen de FIA er niet minder op wordt.

De F1-teams communiceerden dit jaar direct met Bourcier in plaats van met de wedstrijdleider, zoals dat vorig jaar het geval was met Michael Masi. Laatstgenoemde werd eveneens van zijn post gehaald nadat er ophef ontstond over zijn aanpak tijdens de laatste paar ronden van de Grand Prix van Abu Dhabi vorig jaar. Inmiddels heeft Masi de FIA helemaal verlaten om terug te keren naar thuisland Australië.

Bourcier werd vorige week maandag zonder waarschuwing van Ben Sulayem ontslagen. 'Het zorgt niet voor het eerst voor chaotische taferelen bij de FIA, waar veel werknemers sowieso al klagen over de torenhoge werkdruk. Voor een man als Bourcier waren werkdagen van achttien uur eerder regel dan uitzondering', schrijft De Telegraaf over de sfeer binnen het autosportorgaan.

'FIA-werknemers ontevreden over aanpak Ben Sulayem'

Meerdere werknemers van de FIA zouden niet blij zijn met het ontslag van topman Bourcier. Ook het vertrek van Masi, die door de FIA juist gewaardeerd werd, heeft voor onvrede gezorgd. Daarnaast helpt het ook niet dat François Sicard als sportief directeur is aangesteld en Ben Sulayem in de vorm van Shaila-Ann Rao een nieuwe adviseur heeft. Zij is echter een oud-Mercedes-werkneemster, wat ook voor onrust zorgt.

Ben Sulayem maakt zich dus niet geliefd in zijn eerste halfjaar als president van de mondiale autosportbond. De Telegraaf schrijft: 'FIA-personeel stelt dat hij wel erg veel met zijn eigen ego bezig is en geen tegenspraak duldt. Het zorgt ervoor dat de nodige werknemers zich niet gesteund voelen en het gevoel hebben dat de president niet achter ze staat', aldus de ochtendkrant.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Wint Verstappen ook in 2022 de GP van Frankrijk? Zet in en krijg minstens 2,20 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws