FIA verplaatst persconferenties weer naar donderdag: format debuteert in Silverstone Formule 1
Formule 1

FIA verplaatst persconferenties weer naar donderdag: format debuteert in Silverstone

FIA verplaatst persconferenties weer naar donderdag: format debuteert in Silverstone

De FIA heeft besloten om gedeeltelijk terug te keren naar het oude format omtrent media activiteiten gedurende een Grand Prix-weekend. Vanaf dit seizoen werden de persconferenties van de FIA gehouden op de vrijdag, terwijl deze vroeger altijd op de donderdag werden gehouden. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zullen de persconferenties weer worden gehouden op de donderdag. Desalniettemin wordt slechts de helft van de coureurs uitgenodigd en worden deze onderverdeeld in twee groepen van vijf.

Dat maakt de Italiaanse tak van Motorsport.com bekend op donderdag. Dit seizoen begonnen de persconferenties van de FIA drieënhalf uur voor de start van de eerste vrije training op de vrijdag. Het bestuursorgaan wilde het aantal reisbewegingen van en naar het circuit limiteren, maar de media hebben hun onvrede kenbaar gemaakt. Het uitwerken van de persconferentie werd geen prioriteit meer, aangezien de resultaten van de eerste twee vrije trainingen een stuk belangrijker waren.

De FIA is dus teruggekomen op de keuze die voor dit seizoen gemaakt is. De persconferenties zullen vanaf het Grand Prix-weekend op Silverstone weer op de donderdag plaatsvinden. Deze persmomenten zullen 23 uur voor aanvang van de eerste vrije training plaatsvinden. Dat betekent dat de eerstvolgende persconferentie gepland staat voor volgende week donderdag om 14.00u lokale tijd (15.00u Nederlandse tijd, red.).

Tien coureurs aanwezig tijdens persconferentie

Een andere verandering is dat niet alle coureurs meer aan het woord komen voorafgaand aan het Grand Prix-weekend. Tien coureurs zullen uitgekozen worden om deel te nemen aan de persconferentie. Deze rijders zullen onderverdeeld worden in twee groepen van vijf. Hiermee volgt de FIA enigszins het format dat ze ook gebruiken voor de teambazen. De overige tien coureurs zullen overigens wel aanwezig zijn op het circuit. Zij zullen beschikbaar zijn voor andere media activiteiten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws