Pirelli behaalt belangrijkste doelstelling: 'Dat zagen we bij Verstappen en Sainz' Formule 1
Formule 1

Pirelli behaalt belangrijkste doelstelling: 'Dat zagen we bij Verstappen en Sainz'

Pirelli behaalt belangrijkste doelstelling: 'Dat zagen we bij Verstappen en Sainz'

Mario Isola, topman bij bandenleverancier Pirelli, denkt dat het eerste doel voor 2022 al behaald is. De topman van de bandenleverancier wilde zien dat de coureurs meer met elkaar konden vechten op de baan, en het gevecht tussen Max Verstappen en Carlos Sainz tijdens de Grand Prix van Canada illustreerde dat volgens Isola. Hij is blij met de huidige banden van Pirelli, maar er wordt inmiddels ook al gewerkt aan de banden voor volgend seizoen.

De nieuwe reglementen moesten ervoor zorgen dat coureurs meer met elkaar konden vechten op de baan. Voor Pirelli was dit ook een belangrijke doelstelling. 'Het belangrijkste wat ik mee kan nemen van de race in Montreal is dat we coureurs naast elkaar zagen racen', zegt Isola bij Autosport.com. 'Dat was één van de doelstellingen dit jaar, dat coureurs niet alleen maar kunnen inhalen door DRS of een ander systeem. We wilden de coureurs de kans geven om te pushen en met elkaar te vechten op het circuit.'

'Dat is precies wat we zagen met Verstappen en Sainz, maar ook met de Alpine (Esteban Ocon, red.) en Leclerc, en vele andere auto's', vervolgt de topman van Pirelli. Isola is tevreden dat deze gevechten zijn ontstaan gedurende de race. Wel ziet de Italiaan nog steeds ruimte voor verbetering. 'We zijn nu al bezig met de banden voor volgend seizoen. Toch wil ik zeggen dat we ons eerste doel al hebben gehaald en dat was heel erg belangrijk voor ons.'

Isola tevreden met de verschillende compounds

Isola geeft toe dat de technische reglementen heel belangrijk waren voor de huidige verandering in de Formule 1. Toch ziet hij ook dat de banden een grote rol spelen. 'Vroeger verloor de auto die volgde veel downforce. De banden begonnen te glijden en oververhit te raken. Ik denk dat de huidige banden een stuk beter werken. We zien dat de softs en de mediums soms wat sneller slijten, maar dat is nodig, anders kan je niet meer spelen met de strategie. We hebben zeer consistente hards, redelijk handelbare mediums, en agressieve softs, waardoor we verschillende strategieën zien', aldus Isola.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws