FIA verplaatst test met spatborden op verzoek van de teams naar volgend seizoen Formule 1
Formule 1

FIA verplaatst test met spatborden op verzoek van de teams naar volgend seizoen

FIA verplaatst test met spatborden op verzoek van de teams naar volgend seizoen

De FIA heeft de tests met spatborden uitgesteld op verzoek van de Formule 1-teams. Aanvankelijk stond er in november nog een testsessie op de planning, maar deze ging uiteindelijk dus niet door. Vanwege de hoge kosten en een vol schema hebben de Formule 1-teams de FIA verzocht om de test te verplaatsen naar volgend jaar.

In de voorbije seizoenen vormde de spray in natte omstandigheden een groot probleem. De coureurs klaagden vaak over het zicht en de FIA is met deze klachten aan de slag gegaan. Eerder dit jaar werd er op het iconische circuit van Silverstone voor het eerst getest met spatborden. Dit zou het zicht van de coureurs moeten verbeteren, maar de resultaten vielen destijds tegen.

Test met nieuw ontwerp verplaatst

De FIA kwam vervolgens met een ander ontwerp, maar tot op heden kon dit ontwerp nog niet worden getest. Dat had in november moeten gebeuren, maar de F1-teams zagen dit echter niet zitten. Vanwege de vele verplaatsingen in deze drukke periode aan het einde van het seizoen en de hoge kosten, hebben de teams aan de FIA gevraagd om de test met het nieuwe ontwerp te verzetten naar volgend jaar.

Nikolas Tombazis, de Single Seater Director van de FIA, toont begrip voor het verzoek van de teams. 'Voor deze tests krijgen we hulp van de teams. We hebben zelf geen auto’s. Het testwerk stond gepland voor begin november. De beperkte beschikbaarheid van onderdelen en de productiecapaciteit van de betrokken teams betekende dat ze alles extern moesten laten maken. En dat was heel erg duur geworden', zo wordt Tombazis geciteerd door Motorsport.com.

'Ze hebben gevraagd of we de test konden uitstellen tot de lente om de kosten te drukken', gaat de 55-jarige Griek verder. 'Dat leek ons heel redelijk. Vanuit technisch oogpunt hadden we de test graag nu al gehad, maar uiteraard alleen als het niet te duur was geworden', zegt Tombazis tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws