Formule 1 verlengt deal met Circuit de Barcelona-Catalunya tot 2026 Formule 1
Formule 1

Formule 1 verlengt deal met Circuit de Barcelona-Catalunya tot 2026

Formule 1 verlengt deal met Circuit de Barcelona-Catalunya tot 2026

De Formule 1 zal tot 2026 een Spaanse Grand Prix verrijden. Circuit de Barcelona-Catalunya, de baan nabij Barcelona, zoals de naam al doet vermoeden, kende een aflopend contract, maar heeft inmiddels bijgetekend. Maar liefst vier jaar houdt het Zuid-Europese land de sport nog binnen haar grenzen. Met de aanwezigheid van Fernando Alonso en Carlos Sainz in de sport niet geheel onbegrijpelijk.

Zoals hierboven benoemd heeft het circuit een contractverlenging van maar liefst vier jaar los weten te weken bij de F1. In een officieel statement bedankt de sport de promotors en het lokale bestuur voor de steun die zij jaren geboden hebben aan het organiseren van een race in Barcelona. 22 mei zullen er verbeteringen aangebracht worden aan het circuit als onderdeel van de gesloten deal.

Domenicali en woordvoerder circuit reageren

F1-CEO Stefano Domenicali heeft gereageerd op het positieve nieuws: 'Wij kondigen met groot plezier deze deal met Circuit de Barcelona-Catalunya aan. Ik wil de betrokkenen bedanken voor hun enthousiasme en vastberadenheid om de sport in Barcelona te houden. Met de verbeteringen aan het circuit zullen we onze vruchtbare geschiedenis samen doorzetten. De coureurs kijken er altijd naar uit om naar Spanje te komen en de Spaanse fans kunnen hun nationale helden blijven zien.

'Wij verwelkomen deze contractverlenging', meldt ook Roger Torrent, de Catalaanse minister van business and labour. Torrent is tevens de president van het circuit. 'We willen dat het circuit een onderdeel wordt van de vergroening van de infrastructuur en het voortouw neemt in het gevecht tegen klimaatverandering', voegt hij daaraan toe. De geplande wijzigingen aan het circuit zijn dus deels vanuit een duurzaamheidsoogpunt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws