Lauda jr.: 'Horner en Wolff moeten een voorbeeld nemen aan Verstappen en Hamilton' Opinie
Opinie

Lauda jr.: 'Horner en Wolff moeten een voorbeeld nemen aan Verstappen en Hamilton'

Lauda jr.: 'Horner en Wolff moeten een voorbeeld nemen aan Verstappen en Hamilton'

Mathias Lauda is niet te spreken over het eindeloze gebekvecht van Christian Horner en Toto Wolff. De Red Bull Racing-teambaas en zijn Mercedes-tegenpool vullen de krantenkoppen ook als er niet geracet wordt en het zoontje van Niki Lauda vindt dit ronduit kinderachtig gedrag. Max Verstappen en Lewis Hamilton staan een stuk beter in het huidige titelgevecht als het aan hem ligt.

'Ik denk dat de coureurs volwassener zijn dan de teambazen', zo opent hij kritisch bij ServusTV. Horner en Wolff begonnen aan het begin van het seizoen al met het afbranden van de concurrentie. Ook werden er aan beide kanten persoonlijke aanvallen geplaatst en gebruikte het duo de media om weer op elkaar te reageren. Zo hebben ze de politieke kant van het F1-seizoen omgedoopt tot een ware soap.

Horner en Wolff moeten voorbeeld nemen aan Verstappen en Hamilton

Zo'n soap is volgens Lauda nergens voor nodig. Professionaliteit en de focus bij het eigen team zouden prioriteit moeten krijgen boven het doen van uitspraken in de media. Lauda jr. stelt dan ook dat de teambazen maar eens een kijkje moeten nemen naar hoe de coureurs de spannende titelstrijd van 2021 verwerken: 'Verstappen en Hamilton hebben geen enorme problemen gekend gedurende dit seizoen, zelfs niet na de Silverstone-crash.'

'In tegenstelling tot Verstappen en Hamilton hebben de teambazen, Wolff en Horner, bewezen zich als kinderen te gedragen', concludeert hij. Wel gaf Wolff halverwege het jaar aan dat hij zich te emotioneel opgesteld had en dat hij zijn focus wilde verleggen naar het team. Toen het duo in Qatar nog naast elkaar plaatsnam tijdens de persconferentie kon Horner het niet laten om de benadrukken dat hij Wolffs 'kont niet hoefde te kussen'.

Wedden op F1: Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws