Formule E-baas drijft Formule 1 in het nauw: 'Dan eindigt onze licentie en dat is te laat' Formule 1
Formule 1

Formule E-baas drijft Formule 1 in het nauw: 'Dan eindigt onze licentie en dat is te laat'

Formule E-baas drijft Formule 1 in het nauw: 'Dan eindigt onze licentie en dat is te laat'

Alejandro Agag is van mening dat Bernie Ecclestone er slim aan had gedaan om de Formule E op zich te nemen. De voormalig eigenaar van de Formule 1 zou naar eigen zeggen de elektrische vorm van autoracen 'hebben begraven'. Momenteel is Agag de eigenaar van de Formule E en hij zou een samenwerking met de koningsklasse geen gek idee vinden.

'Bernie had de controle over de Formule E moeten nemen, zodat ze konden beslissen waar ze de klasse naartoe wilden brengen', begint Agag in gesprek met CarAdvice. 'Formule E is qua prestige en publiek heel anders dan de Formule 1, maar ik denk nog steeds dat de toekomst een fusie tussen hen is. Ik weet niet wanneer dit zal gebeuren, en of de aandeelhouders het willen doen.'

'Dan kunnen ze dat pas over negentien jaar doen'

Volgens Agag zouden zijn klasse en Liberty Media de handen ineen moeten slaan. 'Ik denk dat de Formule 1 moet overstappen naar elektrisch. Als ze niks met de Formule E doen, kunnen ze dat pas over negentien jaar doen, want dan eindigt onze licentie en dat is te laat. We hebben de rechten voor 25 jaar, we hebben er zes gedaan en we hebben er nog eens negentien te gaan', sluit Agag af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws