Frijns ziet overeenkomst tussen Senna en Verstappen: 'Ze behoren tot de beste coureurs aller tijden' Formule 1
Formule 1

Frijns ziet overeenkomst tussen Senna en Verstappen: 'Ze behoren tot de beste coureurs aller tijden'

Frijns ziet overeenkomst tussen Senna en Verstappen: 'Ze behoren tot de beste coureurs aller tijden'

Dertig jaar na de fatale crash van Ayrton Senna op Imola staat de racewereld stil bij het noodlottige ongeval. De Nederlandse coureur Robin Frijns reed eerder deze maand een WEC-race op het circuit waar de Braziliaan in 1994 overleed, een bijzonder moment. ‘Wie Imola zegt, zegt Senna’, schrijft hij in zijn column op Formule1.nl.

Ten tijde van het ongeluk was de Nederlander nog erg jong, maar toch geven de vele beelden van Senna hem een idee van hoe de man was als coureur en mens. ‘Een fenomeen’, aldus Frijns. ‘Het is nu dertig jaar geleden en dat is zo’n moment waarop er net wat meer aandacht uitgaat naar hem.’ De WEC-coureur denkt aan Senna en ziet een coureur met karakter. ‘Hij zei wat hij dacht en daar houd ik van’, geeft de Nederlander aan. ‘Zo ben ik ook.’

Imola is een plek van herdenken geworden

Volgens Frijns zijn er weinig coureurs meer die zich uitspreken zoals Senna dat deed. ‘Er zijn nu meer coureurs die zeggen wat er van ze wordt verwacht, zelfs Lewis Hamilton.’ Max Verstappen lijkt daarin meer op de Braziliaanse wereldkampioen. ‘Waren er maar meer coureurs zoals Senna en Verstappen nu’, verzucht de autocoureur. ‘Ze behoren tot de beste coureurs aller tijden, dat laat Max ook dit seizoen weer zien op de circuits’, grijpt Frijns de kans aan om zijn landgenoot te complimenteren.

De Nederlander vond het bijzonder een race in het World Endurance Championship te rijden op Imola. ‘Wie Imola zegt, zegt Senna. Het blijft voor altijd de plaats waar op wrange wijze een einde aan zijn leven kwam’, schrijft Frijns. Het is niet enkel een circuit meer, maar ook een plek om te herdenken. ‘Het is voor mij geen wonder dat mensen herinneringen ophalen en monumenten bezoeken’, vindt hij. ‘Ik was te jong en heb geen herinneringen aan het ongeluk, maar ook voor mij is hij een held.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws