Vertrek Horner kan voor grote gevolgen zorgen bij Red Bull: 'Dan gaat hij echt met pensioen' Formule 1
Formule 1

Vertrek Horner kan voor grote gevolgen zorgen bij Red Bull: 'Dan gaat hij echt met pensioen'

Vertrek Horner kan voor grote gevolgen zorgen bij Red Bull: 'Dan gaat hij echt met pensioen'

Peter Windsor heeft gekeken naar het risico dat Red Bull Racing loopt als Christian Horner de renstal moet verlaten. De Britse journalist kan weinig kwijt over het lopende onderzoek, maar hij denkt wel dat Adrian Newey zich solidair zal verklaren aan Horner. Windsor merkt immers op dat beide mannen een uitstekende werkrelatie hebben en dat Newey volledig op zijn plek is bij Red Bull. Windsor verwacht dan ook niet dat de ingenieur nog voor een andere uitdaging zou gaan.

De aantijgingen aan het adres van Horner hebben voor veel opschudding gezorgd in de Formule 1. Er wordt in verschillende media veel gespeculeerd over de aard van de beschuldigingen, die zeer serieus genomen worden door het team van Red Bull. Er is een onafhankelijke advocaat ingeschakeld en Horner zal aankomende vrijdag gehoord worden. Windsor kan weinig kwijt over het voorval, maar hij vertrouwt op het onafhankelijke onderzoek. 'Als het blijkt dat hij onschuldig is, dan moet iedereen hem het respect geven om zijn werk voort te zetten', zegt de journalist in zijn livestream op YouTube.

Windsor voorspelt serieuze gevolgen voor Red Bull

Er bestaat echter ook een kans dat Horner zijn post moet verlaten. 'Dat zou niet alleen voor Christian een fikse aderlating zijn, maar ook voor Red Bull', meent Windsor. De Brit heeft in een recentelijke livestream gezegd dat Horner cruciaal was in het binnenhalen en het laten functioneren van Newey. De toekomst van de ingenieur kan een groot vraagteken worden, mocht Horner moeten vertrekken. 'Ik denk dat hij op een leeftijd zit dat hij echt met pensioen zal gaan. Hij zal het zien als het einde van een tijdperk.'

Windsor benadrukt dat het gaat om een hypothetische situatie. De voormalig teammanager van Williams weet echter dat Newey goed op zijn plek zit bij Red Bull en dat de samenwerking met Horner uitstekend is. 'Hij zit op dezelfde golflengte als Christian. Hij krijgt van Red Bull de vrijheid en het budget om te doen wat hij wil. Als Christian weg moet, en het is een hele grote als, dan heeft dat denk ik ook een groot effect op de toekomst van Adrian.'

Windsor denkt niet dat Newey andere uitdaging aangaat

Newey heeft in het verleden al eens contact gehad met het team van Ferrari, maar hij heeft de overstap uiteindelijk niet gemaakt. Windsor heeft al eens gesuggereerd dat de Italiaanse renstal een bedrag van één miljard euro op tafel had moeten leggen om de ingenieur vast te leggen, aangezien dit gegarandeerd tot succes had geleid. De journalist vraagt zich echter hardop af of een nieuwe uitdaging het vuur in Newey nog kan laten branden.

'Ik vraag me ook af ze het beste van Adrian zouden krijgen', zegt Windsor. De journalist geeft aan dat Newey ook niet helemaal op zijn plek zat bij Williams en McLaren. De ingenieur ontwierp wel goede auto's, maar de politieke spelletjes zorgden ervoor dat Newey zich niet thuis voelde bij de Britse renstallen. 'Bij Williams was het de Patrick- (Head, red.) en Frank-show. Datzelfde gold voor McLaren met Ron Dennis. Toen kwam Christian en hij was een stuk makkelijker om mee samen te werken. Ik vraag me af of Adrian zich wil mengen in het politieke spel bij Ferrari. Ik zie het niet gebeuren', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws