Coulthard ergert zich aan overdreven reacties: 'Ik hoor al mensen roepen dat Horner moet opstappen' Opinie
Opinie

Coulthard ergert zich aan overdreven reacties: 'Ik hoor al mensen roepen dat Horner moet opstappen'

Coulthard ergert zich aan overdreven reacties: 'Ik hoor al mensen roepen dat Horner moet opstappen'

Voormalig Red Bull Racing-coureur David Coulthard vindt de reacties op het onderzoek naar teambaas Christian Horner overdreven, en hoopt dat mensen geen conclusies trekken voordat er meer duidelijkheid over de situatie is. Ook Eddie Jordan, Coulthards collega bij de Formula For Success-podcast reageert op de headlines over de 50-jarige teambaas van Max Verstappen.

De Telegraaf opende de week met het nieuws dat Red Bull een onafhankelijk onderzoek had geopend naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Horner. Red Bull bevestigde dat nieuws ook, en inmiddels is duidelijk geworden dat de Engelsman op vrijdag 9 februari verhoord wordt door een externe advocaat. Hoewel er volop gespeculeerd wordt, is het nog niet duidelijk waar Horner van beschuldigd wordt, al lijkt het wel zeker te zijn dat de beschuldiging van één persoon afkomstig is.

Coulthard wil dat Horner eerlijke kans krijgt

Coulthard werkte in het verleden nauw samen met Horner. De Schot was in 2005 coureur voor het team tijdens de eerste jaargang, en bleef tot en met 2008, waarna hij met pensioen ging, en vervangen werd door een jonge Sebastian Vettel. Hoewel Horner de teambaas was en Coulthard de coureur, is Horner slechts twee jaar jonger dan de dertienvoudig Grand Prix-winnaar. Coulthard is nog altijd bij Red Bull betrokken als ambassadeur, en verzorgt nog regelmatig demonstraties in oude bolides. 'Meer weten we niet', zegt de 52-jarige, als het statement van Red Bull aan bod komt. Coulthard voegt daaraan toe dat Horner alle beschuldigingen ontkent.

Hoewel het voor de meeste volgers onzeker is wat er precies aan de hand is, wordt er wel al volop gespeculeerd, en daar maakt Coulthard zich boos over. 'Ik heb al allerlei overtrokken reacties gezien, ook op sociale media, van mensen die Christian oproepen om op te stappen, of zeggen dat hij geschorst moet worden, en meer van dat soort dingen. Zoals altijd, verdient iedereen een kans om zichzelf te verdedigen. Ik geloof dat dit in het geval van Christian op vrijdag zal gebeuren. Ik weet er verder niks over, maar misschien krijgen we volgende week meer duidelijkheid.'

Meneer Jordan wacht op antwoord

Jordan had als voormalig teameigenaar ook met Horner te maken. Horner wilde in 2004 de Formule 1 betreden, en werd door Bernie Ecclestone aangespoord om met Jordan in gesprek te gaan, die zijn eigen team destijds wilde verkopen. De gesprekken leverden uiteindelijk echter geen deal op, en Horner werd uiteindelijk aan het einde van 2004 benaderd door Red Bull, waar hij een kleine twintig jaar later dus nog steeds de teambaas is.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Coulthard ergert zich aan overdreven reacties: 'Ik hoor al mensen roepen dat Horner moet opstappen'
Christian Horner, begin 2023, bij de presentatie van de RB19.

'Ik sluit me volledig aan bij wat je zegt', laat de Ier optekenen. 'Dat is toch ook de regel? Zolang het niet bewezen is dat je schuldig bent, moet je op het oordeel wachten. Daar moet ik wel aan toevoegen, en ik weet zeker dat je het daarmee eens bent, dat ze uiterlijk volgende week duidelijkheid moeten hebben', meent Jordan. 'Het zou heel ingewikkeld zijn om een presentatie van een auto te zien in de aanwezigheid van Christian, als alle vragen nog niet beantwoord zijn.'

Jordan stipt echter aan dat het verlangen naar duidelijkheid iets anders is dan speculeren. 'Zoals je al zegt, mensen trekken al allerlei conclusies, en komen met hun eigen theorieën op de proppen, en met samenzweringstheorieën', gaat de 75-jarige verder. De voormalige teameigenaar benadrukt nog maar eens dat hij wel snel duidelijkheid wil zien. 'Ik denk niet dat Christian bij de presentatie van de auto aanwezig zal zijn', aldus Jordan over 15 februari, de dag dat het doek van de RB20 gehaald zal worden.

'De bedoeling van die presentatie is om de auto in de schijnwerpers te zetten, en om Red Bull in het zonnetje te zetten, en om hoopvol richting het 2024-seizoen te gaan', zegt Jordan, die denkt dat het bedrijf niet zal willen dat de grootste aandacht naar Horner gaat. Het lijkt er echter op dat Horner ook bij afwezigheid een veelbesproken onderwerp zal zijn.

Heb je al een TV-aanbieder voor het Formule 1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws