'Grand Prix van Saoedi-Arabië seizoensopener van F1-seizoen 2024' Formule 1
Formule 1

'Grand Prix van Saoedi-Arabië seizoensopener van F1-seizoen 2024'

'Grand Prix van Saoedi-Arabië seizoensopener van F1-seizoen 2024'

De Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt in 2024 de seizoensopener van de Formule 1, zo meldt Autosport donderdagochtend. Dat alles heeft te maken met de contractverlenging van de Grand Prix van Australië en het begin van de Ramadan dat jaar.

Dat Saoedi-Arabië in 2024 de eerste race van het jaar mag organiseren, komt voort uit informatie omtrent de contractverlenging van de Grand Prix van Australië, dat eerder deze dag officieus bekend werd gemaakt. Daarin werd aangekondigd dat de Formule 1 twee jaar langer naar het Albert Park Street Circuit gaat. Het gaat om de jaren 2036 en 2037.

Australië zou in die periode minstens vier keer de eerste wedstrijd van het seizoen mogen organiseren, tussen 2023 en 2037. Daarbij wordt 2024 wel uitgesloten, omdat dat jaar Saoedi-Arabië de opener organiseert. Dat heeft te maken met de start van de Ramadan, die dat jaar op zondag 10 maart begint en tot 8 april duurt. Het suggereert dat de race in Jeddah dan begin maart wordt gehouden.

Saoedi-Arabië blijft in eerste fase F1-seizoen

Saoedi-Arabië staat sinds 2021 op de kalender van de Formule 1. De race wordt daar gehouden op het Jeddah Street Circuit. Waar het in het eerste jaar nog de één-na-laatste race was, was het in 2022 de tweede race na Bahrein. Vooralsnog hebben Lewis Hamilton (2021) en Max Verstappen (2022) gewonnen in het land uit het Midden-Oosten. Volgend jaar is Saoedi-Arabië opnieuw de tweede race, gehouden op 19 maart.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws