Update | Mercedes kondigt Schumacher aan als reservecoureur na vertrek bij Ferrari Formule 1
Formule 1

Update | Mercedes kondigt Schumacher aan als reservecoureur na vertrek bij Ferrari

Update | Mercedes kondigt Schumacher aan als reservecoureur na vertrek bij Ferrari

Ferrari en Mick Schumacher gaan per direct uit elkaar, zo maakt het Italiaanse Formule 1-team donderdagochtend bekend via de officiële kanalen. Hierdoor is de Duitser niet meer verbonden aan de renstal uit Maranello, nadat hij eerder al zijn zitje bij klantenteam Haas verloor.

Schumacher maakte de afgelopen vier jaar deel uit van de Ferrari Driver Academy en was tevens één van de reservecoureurs van het team naast Antonio Giovinazzi en Robert Shwartzman. Ook die rol vervult Schumacher in de toekomst niet meer, waardoor zijn toekomst in de Formule 1 in welke vorm dan ook onzeker lijkt te zijn.

De afgelopen twee jaar reed Schumacher voor Haas in de Formule 1, waar hij in totaal 43 Grands Prix reed. Daarin scoorde hij in totaal twaalf punten, mede dankzij en achtste plaats tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Toen kende de 23-jarige in de laatste ronde nog een gevecht met Max Verstappen voor de zevende plaats, die uiteindelijk naar de Nederlander ging.

Schumacher succesvol als Ferrari-junior in F2

Schumacher werd als onderdeel van de Ferrari Driver Academy een Formule 1-coureur na zijn titelwinst in de Formule 2 in 2020. Dat was zijn tweede seizoen in de hoogste opstapklasse, nadat hij twee jaar eerder Europees kampioen van de Formule 3 werd. Schumacher wordt in verband gebracht met een rol als reservecoureur bij Mercedes, het team waar zijn vader tussen 2010 en 2012 voor reed, maar het is onzeker of dat ook gebeurt.

Update 12:06u (15/12) | Mercedes kondigt Schumacher aan als reservecoureur na vertrek bij Ferrari

Mick Schumacher heeft in de vorm van Mercedes al een nieuw thuis gevonden in de Formule 1 en autosport in het algemeen. De Zilverpijlen kondigden de Duitser donderdagmiddag namelijk aan als reservecoureur van het team. Die rol vervulde hij de afgelopen vier jaar ook bij Ferrari, maar dat team heeft Schumacher inmiddels verlaten. Dat werd eerder op donderdag bekendgemaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws