Grosjean vol ongeloof over 2022-seizoen van Ferrari: 'Maar volgend jaar zijn ze sterk' Formule 1
Formule 1

Grosjean vol ongeloof over 2022-seizoen van Ferrari: 'Maar volgend jaar zijn ze sterk'

Grosjean vol ongeloof over 2022-seizoen van Ferrari: 'Maar volgend jaar zijn ze sterk'

Voormalig Formule 1-coureur en huidig IndyCar-coureur Romain Grosjean kan nog steeds niet geloven wat er met Ferrari gebeurde tijdens het 2022-seizoen. Door het Formule 1-jaar heen heeft het team aardig wat gestuntel en twijfelachtige strategieën laten zien, waardoor de Scuderia tegenover Red Bull Racing definitief geen kans meer had op de 2022-titel. Charles Leclerc heeft wel indruk gemaakt op de Fransman, waardoor hij denkt dat Ferrari in 2023 sterker terug kan komen.

Op papier lijkt het alsof Ferrari een heel goed seizoen achter de rug heeft. Leclerc behaalde P2 in het rijderskampioenschap en het team haalde de P2 in het constructeurskampioenschap binnen. Toch kan het team uit Maranello terugkijken op een rommelig jaar. Het begin van het 2022-seizoen kon bijna niet beter, maar al gauw sloeg de Scuderia de plank een aantal keren flink mis. Max Verstappen ging er vier races voor het einde van het seizoen al vandoor met de titel, en Red Bull pakte bij de Grand Prix van de Verenigde Staten al de constructeursbokaal.

Terwijl de strijd om de titel met Red Bull gevoerd werd, moest Ferrari in de tweede helft van het seizoen over haar schouder kijken. Mercedes had de stijgende lijn te pakken en aasde nu ook op de tweede plek in het kampioenschap. Grosjean vond het na de eerste races van het 2022-seizoen dan ook gek om te bedenken dat Leclerc en Ferrari geen kampioenen zouden worden. 'En daar ben je dan, ze hebben net die tweede plek behaald', stelt Grosjean in de Motorsport Magazine podcast. 'Maar volgend jaar zijn ze sterk', besluit de Fransman.

Grosjean: 'Om eerst een voorsprong te hebben van 65 punten en dan te verliezen, dat doet pijn'

Aangezien het aan het begin van het seizoen nog rooskleurig verliep voor Ferrari, kwam de teleurstelling dan ook hard aan. 'Ik denk dat die teleurstelling vooral bij Charles (Leclerc, red.) ligt. Als George (Russell, red.) tweede in het kampioenschap werd, dan betekende dat ook iets. Om eerst een voorsprong te hebben van 45 of 65 punten op Verstappen, en dan te verliezen, dat doet pijn', vertelt de IndyCar-coureur.

Grosjean denkt wel dat Ferrari die teleurstelling om kan zetten. 'Ik denk dat ze dit jaar al een goede auto hadden in de kwalificatie. Charles deed het super, hij maakte slechts een paar fouten', vervolgt de Fransman. 'Als je altijd vooraan staat dan gaan dingen makkelijker dan als je van ver moet komen. Ik ben onder de indruk van Leclerc en ik denk dat Ferrari heeft geleerd van dit jaar. Volgend jaar zullen ze zich mengen in de strijd', zo meldt Grosjean.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws